Territori

Arriba a Baqueira Beret la primera prova de la Copa Espanya Movistar SBX-SX

grey_iconDimarts, 22/01/19, 1:51h
  • La Real Federació Espanyola Esports d’Hivern conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i l’Estació Baqueira Beret convoquen la 1a Fase Copa d’Espanya MOVISTAR de snowboardcross (SBX) i skicross (SX) que se celebrarà a Baqueira Beret els dies 26 i 27 de gener de 2019.

El pròxim dia 26 de gener s’estrenarà la primera edició de la Copa d’Espanya Movistar SBX-SX. La primera fase del campionat se celebrarà a l’estació d’esquí del pirineu català de Baqueira Beret. La Real Federació Espanyola Esports d’Hivern conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i l’Estació Baqueira Beret organitzarà aquesta competició que ha sigut possible gràcies també a la insistència dels mateixos esportistes i a les ganes dels clubs, FFAA i el gran suport de Movistar.

Les diferents fases del campionat seran distribuïdes per la geografia espanyola en quatre intenses setmanes que inclouen pistes de renom com ho són Baqueria Beret, Formigal, Sierra Nevada i Port Ainé.

La primera parada d’aquesta copa a Baqueira Beret, començarà el dissabte 26 a les 9.30 h amb els entrenaments a la pista denominada “Boardercross” accessible a través del telecadira Blanhiblar de Beret. Es tracta de la mateixa pista en la qual es portarà a terme el pròxim març la Copa del Món de SBX.

Després dels entrenaments arribaran les baixades classificatòries de snowboard cross (SBX) i skicross (SX). Al dia següent, el diumenge 29, els riders podran ultimar els preparatius per a les eliminatòries de la copa la primera de les quals donarà inici a les 10.30 h. Trenta minuts després de finalitzar la cursa, els guanyadors s’alçaran al podi amb el primer trofeu de la Copa Espanya Movistar.

Aquesta competició se celebrarà en les modalitats de snowboardcross i skicross. El Comité Organitzador es regirà per les normes de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFDEDI).

La Copa d’Espanya Movistar

Es tracta del segon any que aquest circuit després de la seva creació la passada temporada. La Copa d’Espanya Movistar SBX-SX va néixer amb l’objectiu de facilitar la promoció de les disciplines snowboard i freestyle en les quals trobarem grans esportistes nacionals.

Calendario CE Movistar

  • 26-27 gener > Baqueira Beret: 1a FASE CE-MOVISTAR
  • 9-10 febrer > Formigal: 2a FASE CE-MOVISTAR
  • 30-31 març > Sierra Nevada: Cts ESPAÑA / 3a FASE CE-MOVISTAR
  • 7 abril > Port Ainé: Cts. ESPANYA ABS i INF. CE-MOVISTAR

Any rodó per a l’estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu que rebrà la seva segona Copa del Món Fis el pròxim mes de març de 2019, la primera es va celebrar el 2016, la qual participaran els millors snowboaders internacionals entre els quals es troben els espanyols de la RFEDI Regino Hernández, bronze olímpic en PyeongChang’18 i Lucas Eguibar, plata mundialista a Sierra Nevada’17.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori