Desenvolupament

AVUXI, primera empresa externa en integrar-se al nou portal Amadeus Travel APIs

grey_iconDimarts, 16/04/19, 11:00h
  • La startup participada per Wayra Barcelona, classifica tots els racons del món segons la seva popularitat oferint punts d’interès, mapes de calor i Location Scores
  • El gegant tecnològic Amadeus integra la tecnologia TopPlace d’AVUXI al seu portal per a desenvolupadors

AVUXI, la startup participada per Wayra a Barcelona, ha estat seleccionada com la primera empresa externa que s’integra en el nou portal d’Amadeus Travel APIs. Aquest acord entre AVUXI i Amadeus, el major processador mundial de reserves de viatges, permetrà que les agències de viatges online puguin utilitzar la tecnologia TopPlaceTM d’AVUXI, que classifica tots els racons del planeta segons la seva popularitat i totes les dades d’ubicació essencials.

La startup amb seu a Barcelona i Londres facilita de manera ràpida i eficaç la localització d’un bon lloc per allotjar-se, menjar, anar de compres, passejar o visitar els entorns urbans més famosos en qualsevol destí de vacances de tot el món, evitant el llarg i tediós procés de consulta per Internet.

AVUXI ha desenvolupat la tecnologia TopPlaceTM que permet als usuaris explorar destins en un mapa qualificant tots els racons del planeta segons la seva popularitat, ajudant d’aquesta forma a milions de viatgers a prendre decisions correctes de reserva dels seus viatges.

La tecnologia funciona mitjançant algoritmes que processen la varietat de senyals que els usuaris deixen, a través d’Internet i dels seus dispositius mòbils, a les localitats que visiten. Amb aquesta informació, AVUXI crea un rànquing de la rellevància social atorgada a les àrees i locals en ciutats de tot el món i categoritza la seva popularitat.

El primer pas d’aquest acord, ha estat el llançament mundial de TopPlaceTM d’AVUXI al portal per a desenvolupadors d’Amadeus. Aquest portal és la nova iniciativa d’Amadeus per a permetre als desenvolupadors accedir a la informació de viatges més extensa de tota la indústria turística i disposin d’aquesta manera de tots els recursos que les permetin innovar i llançar les seves pròpies aplicacions.

No és la primera vegada que AVUXI desperta l’interès d’Amadeus, ja que des de finals de 2017, el referent en inversió tecnològica Amadeus Ventures va integrar a la seva plataforma de reserves hoteleres la seva tecnologia, seleccionant la startup entre un grup de 1.500 empreses. El 2018 AVUXI va començar a treballar per a ser seleccionats com a proveïdors de dades d’ubicació per a Amadeus Travel APIs i després de gairebé un any d’aquesta primera etapa arriba ara aquesta aliança per al llançament de TopPlaceTM a través del portal de desenvolupadors, el que potenciarà l’abast i el nombre de Punts d’Interès (PDI) a la base de dades de TopPlaceTM així com la validesa de les aplicacions de viatges.

Big Data

“Si parlem de viatges, la ubicació és quelcom essencial. El que intentem fer amb Amadeus és que els viatgers estalviïn temps i gaudeixin d’una experiència millor i més personalitzada al poder realitzar les seves reserves i disposar d’informació clau sobre la ubicació a la mateixa pàgina de reserves”, diu Alexis Batlle, conseller delegat d’AVUXI.

Per això, aquesta empresa treballa amb l’anàlisi de Big Data, reunint un gran volum de dades per a descobrir correlacions, patrons i tendències, i desenvolupant la plataforma TopPlace: una base de dades de més de 150 milions de punts d’interès, catalogats segons la seva popularitat basant-se en complexos algoritmes dissenyats pels seus enginyers.

Aquesta tecnologia permet identificar els llocs més apreciats pels seus usuaris, sigui a través de comentaris positius, check-ins i registres, o fotografies geolocalitzades, tot això com a resultat de l’analítica de més de 70 fonts d’informació com Wikipedia, OpenStreetMaps, Facebook, Instagram, Google i altres. La informació es classifica segons una taxonomia pròpia, i incorporada a les pàgines d’agències de viatges online i metacercadors.

Mapes de calor

El resultat final es mostra a través de mapes de calor molt intuïtius que permeten a l’usuari final comprendre ràpidament quines zones són les més populars per a sortir a sopar, anar de compres, buscar oci nocturn o realitzar visites turístiques. També es mostren ‘Location Scores’ i els punts d’interès més rellevant per als viatges, que poden incorporar-se als diferents listings de les agències de viatges online i metacercadors, i que assignen una descripció amb puntuació de localització a cada hotel i lloguer vacacional.

A més a més, AVUXI ajuda a les agències de viatges online i hotels a millorar les seves taxes de conversió, els seus ingressos i a fidelitzar als seus clients. Un estudi realitzar per AVUXI va revelar que més del 90% dels viatgers està disposat a pagar més per allotjar-se en una ubicació que sigui més interessant o idònia.

Sobre Wayra

Wayra és el hub d’innovació oberta de Telefónica més global, tecnològic i connectat del món. Wayra opera a través d’11 hubs en 10 països: Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Alemanya, Mèxic, Perú, Espanya, Regne Unit i Veneçuela. Més de 500 de les startups participades dins del programa d’Innovació Oberta de Telefónica segueixen actives i més de 100 startups estan fent negoci amb la companyia.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament