Innovació

AVUXI, startup accelerada per Telefónica Open Future_, atrau la inversió d’Amadeus Ventures

grey_iconDijous, 30/11/17, 1:28h

AVUXI, la startup accelerada per Wayra a Barcelona al programa de Telefónica Open Future, ha aconseguit l’interès del referent en inversió tecnològica Amadeus Ventures, que ha decidit integrar a la seva plataforma de reserves hoteleres la tecnologia TopPlace de la startup. Aquesta tecnologia classifica tots els racons del planeta segons la seva popularitat.

La startup facilita de manera ràpida i eficaç la localització d’un bon lloc per dinar, allotjar-se, comprar, passejar o visitar els entorns urbans més famosos a qualsevol destí de vacances d’arreu del món, evitant el llarg i espès procés de consulta per internet.

Funciona mitjançant algoritmes que processen la varietat de senyals que els usuaris deixen, a través d’internet i dels seus dispositius mòbils, a les localitats que visiten. Amb aquesta informació, AVUXI crea un rànking de la rellevància social atorgada a cadascuna de les ciutats d’arreu del món i categoritza la seva popularitat.

AVUXI, accelerada per Wayra i que forma part de l’Open Future de Telefónica, ja compta amb seus a Barcelona i Londres. La companyia ha estat la darrera en beneficiar-se d’una inversió d’Amadeus Ventures. De més de 1.350 startups avaluades, Amadeus ha triat AVUXI, que es converteix en la seva novena inversió.

El gegant tecnològic ha apostat per la integració de la tecnologia TopPlace d’AVUXI a la seva plataforma de reserves hoteleres, posant-la a l’abast de la seva gran xarxa de clients.

Big Data

“Si parlem de viatges, la ubicació és essencial. El que intentem fer amb Amadeus és que els viatgers estalviïn temps i gaudeixin d’una experiència millor i més personalitzada al poder fer les seves reserves i disposar d’informació clau sobre la ubicació a la mateixa pàgina de reserves”, diu Alexis Batlle, conseller delegat d’AVUXI.

Per fer-ho, aquesta empresa treballa amb l’anàlisi de Big Data, aplegant un gran volum de dades per descobrir correlacions, patrons i tendències, i desenvolupant la plataforma TopPlace: una base de dades de més de 120 milions de punts d’interès, catalogats segons la seva popularitat en base a complexos algoritmes dissenyats pels seus enginyers.

Aquesta tecnologia permet identificar els llocs més apreciats pels usuaris, sigui a través de comentaris positius, check-ins i registres, o fotografies geolocalitzades, tot plegat obtingut a través de més de 60 fonts d’informació com Instagram, Facebook, Twitter, Google i Wikipedia. La informació és classificada segons una taxonomia pròpia, i incorporada a les pàgines d’agències de viatges online i metabuscadors.

Mapes de calor

El resultat final es mostra a través de mapes de calor molt intuïtius que permeten a l’usuari final comprendre ràpidament quines zones són les més populars per sortir a sopar, anar de compres, buscar oci nocturn o fer visites turístiques. També es mostren ‘Location Scores’ que poden incorporar-se als diferents listings de les agències de viatges online i metabuscadors, i que assignen una descripció amb puntuació de localització a cada hotel i lloguer de vacances.

A més, AVUXI ajuda les agències de viatges online i hotels a millorar les taxes de conversió, els ingressos i a fidelitzar els clients. Un estudi dut a terme per AVUXI va revelar que més del 90% dels viatgers està disposat a pagar més per allotjar-se en una ubicació que sigui més interessant o idònia.

“Trobar la manera de millorar les taxes de conversió dels clients és la nostra prioritat com a empresa. Al crear una cultura de col·laboració entre desenvolupadors, startups, socis i el nostre propi personal aprofitem nous avenços que poden brindar un valor tangible als nostres clients i viatgers. Per aquest motiu, estem encantats d’incorporar a AVUXI”, afegeix Katherine Grass, Head of Amadeus Innovation & Ventures.

Pel que fa a Telefónica Open Future_

Telefónica Open Future_ és l’àrea de Telefónica que des de 2014 aplega totes les iniciatives relacionades amb la innovació oberta, inversió i emprenedoria de la companyia. El seu objectiu és connectar start-ups, inversors i organitzacions públiques i privades d’arreu del món. Mitjançant les iniciatives d’Open Future (Think Big, Talentum, espais de Crowdworking, Wayra, Telefónica Ventures, Amerigo i la plataforma CIP), Telefónica cobreix totes les fases de suport a l’emprenedoria. L’univers d’Open Future comprèn una xarxa de més de 30 espais a 3 continents (Llatinoamèrica, Europa i Àsia) a través de les seves oficines en 17 països. Amb una cartera d’inversió en més de 550 startups arreu del món i 62 acords amb socis públics i privats, Telefónica i els seus socis han compromès 550 milions d’euros a través d’Open Future i han ajudat a crear 7.000 llocs de treball a tot el món. Twitter: @OpenFuture_

AVUXI (002)

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació