Territori

Barcelona acollirà la seva primera exposició permanent d’Instagram

  • Movistar i Instagramers creen una sala d’exposicions sobre el millor d’aquesta xarxa social que es converteix en la segona d’Europa
  • El nou espai Instagramers Corner estarà al Movistar Centre de Plaça Catalunya y s’inaugurarà el 23 d’abril coincidint amb Sant Jordi
  • L’exposició mostrarà les possibilitats que la tecnologia brinda a la fotografia i a la difusió a través de les xarxes socials

 Movistar i Instagramers creen una sala d’exposicions permanent dedicada a la fotografia d’Instagram on es mostraran les millors instantànies d’aquesta xarxa social. El nou espai denominat Instagramers Corner es converteix en el primer de Catalunya i el segon d’Europa. L’exposició s’ubicarà al Movistar Centre de Plaça Catalunya, a Barcelona, i s’inaugurarà el 23 d’abril.

La inauguració comptarà amb la presència de Phil González, fundador d’Instagramers, que, en el marc del Dia del Llibre, Sant Jordi, presentarà el seu segon llibre sobre Instagram: Instagram i més. A l’acte, també intervindran Carlos Fernández Guerra, director digital d’Iberdrola, a més a més d’alguns dels 42 artistes que tindran les seves fotos exposades a la mostra.

L’espai s’inaugura després de la posada en marxa de la Instagramers Gallery, situada a l’Espai Fundació Telefónica de Madrid, la primera d’aquesta temàtica que es va obrir a Espanya, i que compta amb el suport d’Iberdrola i LaChrome.

Les exposicions

L’exposició consta de dos espais, un permanent amb fotografies de 12 instagramers i un altre que s’anirà renovant amb els guanyadors dels certàmens de fotografia llançats des de el compte oficial d’Instagramers Catalonia.

Els artistes que exposaran permanentment un total de 120 imatges són: @nazaret, especialista en blanc i negre; @stoptheroc, especialitzat en arquitectura; @marinacomes: fotografia de viatges; @juanjofuster, paisatges naturals; @lauraponts, art foodie; @montseferre, postes de sol; @barruz, castells; @domoa, «no llocs»; @monicabedmar, gestos i «petits» moments; @neburruben, street photo; @serpiaka, poemes visuals a través de la llum; i @carolina_nusadua, minimalisme amb tocs surrealistes.

Pel que fa a la primera exposició temporal, reunirà 30 de les millors imatges que @IgersCatalonia ha mencionat en el seu perfil en els últims mesos, entre les quals es troben peces de fotògrafs que, a la vegada, en alguns casos, són influencers destacats d’aquesta xarxa social. Aquesta exposició s’ha concebut com una compilació de racons de les diferents parts de Catalunya que tenen un gran atractiu tant per a autòctons com per a turistes.

Està previst que, en el marc de l’Instagramers Corner, s’organitzin durant tot l’any una sèrie de workshops i presentacions que animaran l’espai, els quals es sumaran a l’activitat formativa i d’innovació que el Movistar Centre ja té habitualment (www.movistarcentre.com).

Sobre Instagramers

Instagramers és la major xarxa de fans d’Instagram en tot el món. Amb més de 600 agrupacions en 80 països, organitzen quedades, passejos fotogràfics i trobades culturals (www.instagramers.com). El moviment es va iniciar a Barcelona i Madrid al 2010. Ben aviat, a les principals ciutats catalanes es van crear grups locals d’Instagramers que van convertir Catalunya en una de les pioneres en aquest moviment mundial (www.instagram.com/igerscatalonia).

Sobre el Movistar Centre

El Movistar Centre, ubicat en l’edifici històric a Plaça Catalunya de Barcelona, és una iniciativa de Telefónica i està concebuda com un espai obert als ciutadans. Ofereix una amplia agenda d’activitats relacionades amb el món de la tecnologia i la innovació, posant èmfasi en els canvis que estem vivint gràcies a la digitalització del nostre entorn. Un lloc per a visitar i experimentar, per a compartir nous enfocaments i oportunitats, per a gaudir i aprendre.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori