Territori

Catalunya lidera la implantació en el Sector Públic d’Europa del Servei Mobile Connect de GSMA

 

  • L’objectiu és fer més fàcil i segur l’accés als serveis públics digitals utilitzant el telèfon mòbil
  • Catalunya lidera a nivell europeu la implementació de la solució Mobile Connect de la GSMA, un innovador sistema d’autenticació mòbil que facilita la gestió dels serveis públics
  • Aquest projecte està impulsat per Administració Oberta de Catalunya (AOC), Generalitat de Catalunya, Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA, i les operadores de telecomunicacions Telefónica, Vodafone i Orange

Barcelona, 5 de setembre de 2017.- Els municipis de Castellar del Vallès, Esparreguera i Manlleu estan pilotant el servei idCAT que inclou el servei Mobile Connect de la GSMA. La solució facilita la gestió dels serveis públics per als ciutadans i combina idCAT, el servei d’identificació pública de Catalunya i el servei Mobile Connect de la GSMA, un innovador autentificador mòbil promogut per operadores de xarxes mòbils arreu del món.

El projecte està patrocinat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mobile World Capital Barcelona, GSMA i els operadors de xarxes mòbils Telefónica, Orange i Vodafone. El pilot durarà sis mesos i el servei estarà disponible per a qualsevol client de Telefónica, Orange, i Vodafone. En el futur, s’espera que estigui obert als clients d’altres operadores de telecomunicacions a mida que s’uneixin al projecte Mobile Connect de GSMA.

La solució Mobile Connect de GSMA permet que els clients puguin crear i gestionar una identitat universal digital a través de múltiples serveis en línia i un únic inici de sessió. El servei autentifica els usuaris de forma senzilla i segura, permetent-los confirmar digitalment identitat i credencials, i els atorga un accés en línia segur a serveis mòbils i digitals. Mobile Connect funciona fent servir el número de telèfon mòbil únic de l’usuari per verificar i concedir l’accés en línia.

Therese Jamaa, General Manager Mobile World Capital, GSMA: “És una gran oportunitat per a MWCapital Barcelona posar en marxa aquest tipus d’iniciatives que, a través de la col·laboració d’institucions públiques i privades, tenen un impacte positiu a la vida dels ciutadans”.

María Domíngez, Product Manager de Seguretat i Big Data a Telefónica: “Aquest pilot col·loca Catalalunya al capdavant de la innovació en la identificació del ciutadà. Mobile Connect és el tàndem perfecte entre usabilitat i seguretat per a la identificació ciutadana.

Catalunya lidera la implantació europea de la solució Mobile Connect de GSMA en el sector públic

Els municipis de Catalunya i el Consorci AOC demostren una vegada més el seu compromís amb la transformació digital, posant l’administració dels serveis públics en mans dels ciutadans catalans. Els municipis de Catalunya estaran entre les primeres administracions públiques d’Europa en fer servir la solució Mobile Connect en un entorn real.

Segons Manel Sanromà, director de l’AOC, “la identificació digital és ara una barrera important per fer la paperassa amb l’Administració perquè els sistemes actuals son complicats.” El futur de la identificació digital passa per fer servir tecnologies com idCAT Mobile Connect a través del telèfon mòbil, ja que són molt segures i fàcils d’usar”.

Aquest projecte pilot té com a objectiu avaluar els avantatges en aquests tres municipis abans de planificar un desplegament a totes les administracions catalanes.

sdr
sdr

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori