Territori

Curiosus Fest i Allum són els nous guanyadors de l’última convocatòria del concurs Movistar Artsy

grey_iconDivendres, 27/10/17, 1:21h

La plataforma de mecenatge cultural Movistar Artsy compta amb nous guanyadors en dues de les categories de participació; Curiosus Fest ha estat seleccionat com a nou guanyador del premi #FestivalArtsy i Allum ha resultat guanyador del format #MúsicaArtsy.

Per primer cop, els finalistes d’aquestes dues categories han presentat les seves propostes en directe al jurat del concurs a porta oberta i davant del públic assistent al programa CultSurfing celebrat a l’espai Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona.

Curiosus és un festival que divulga el coneixement de la cultura musical mentre s’escolta y balla música en directe. Un punt de trobada per als amants de la música que volen saber més, on es comparteix el coneixement, les vivències, formats, rareses, descobriments i mètodes musicals; un festival que proposa una programació de conferències, masterclass, debats, concerts, sessions de Djs. Aquest premi #FestivalArtsy està dotat amb 32.000 euros destinats a oferir assessorament i eines necessàries per dur a terme el projecte, i inclou a més la cessió d’ús durant un any de l’espai coworking de Fabra i Coats com a seu del projecte i com a espai per desenvolupar Curiosus Fest.

Marc Padrosa i Torrent és l’estudiant de música avançada i so que s’amaga rere Allum, un projecte musical que mescla deep, techno i electro. Aquest jove dj i productor musical ha compartit cartell amb artistes com Christian Varela, Dosem o Dave Clarke. Allum és la primera proposta d’aquest gènere –música electrònica- que guanya el premi #MúsicaArtsy, habitualment concedit a bandes de rock, pop o folk. El premi #MúsicaArtsy està dotat amb 7.000 euros destinats a la producció del primer disc d’Allum i a la seva promoció.

Els premis de l’última convocatòria de Movistar Artsy s’han concedit en el marc de CultSurfing, el programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya ideat per crear connexions entre projectes culturals singulars al territori de parla catalana. Aquestes jornades s’han celebrat a l’espai Fabra i Coats de Barcelona, on s’han exposat una vintena de projectes seleccionats i s’han organitzat meses sectorials, de debat i espais de mostra de projectes.

Movistar Artsy ha participat activament en aquestes jornades amb una taula rodona sota el títol de “Claus per mantenir viu un projecte. El jurat de Movistar Artsy”, en el qual han participat Carles Sala, director de Barcelona Capital a l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Eva Villazala, sòcia fundadora de lamono magazine, Lyona, realitzadora de videoclips, Eduard Pérez Bach, cofundador, professor i tutor de l’escola EUMES, i Fernando Rascón, director de Movistar Artsy. Envoltar-se d’un bon equip i no focalitzar el projecte només en una persona, aportar passió o dur a terme una proposta diferent, singular, han estat algunes de les claus del diàleg mantingut durant la taula rodona.

A més, Movistar Barcelona 360º Virtual Reality Fest i Movistar Barcelona Fashion Film Festival, esdeveniments acabats de celebrar fruit de l’impuls de Movistar Artsy, han format part dels 20 projectes presentats dins de les jornades CultSurfing.

Ganadores Movistar Artsy

Curiosus Fest_Ganador #FestivalArtsy

Allum_Ganador #MusicaArtsy

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori