Innovació

El Data Transparency Lab es consolida després d’invertir més d’un milió d’euros en tres anys

grey_iconDimecres, 22/11/17, 6:29h

 Barcelona, 22 de novembre de 2017.- El Data Transparency Lab (DTL), creat i impulsat per Telefónica per investigar en el camp de la transparència en l’ús de les dades a l’entorn digital, s’ha consolidat ja com a organisme referent del seu sector després de sumar una inversió en noves aplicacions i programes de recerca de més d’un milió d’euros des de la seva creació el 2014.

El director general de Telefónica Catalunya, Kim Faura, i el coordinador del DTL, Ramón Sangüesa, han desenvolupat avui a Barcelona un balanç dels tres primers anys de vida del Data Transparency Lab.

En aquests tres anys d’activitat, el DTL ha donat beques a grups de recerca de les universitats més prestigioses del món, amb les quals ha creat una comunitat que ha permès el desenvolupament de programes i aplicacions en codi obert destinades a millorar la gestió de les dades per part de particulars i empreses.

Així, grups d’investigadors de Princeton, Berkeley, Technische Universität Berlin, University of California, Eurecom o el Max Planck Institute estan rebent beques des de Barcelona per al desenvolupament de programes i aplicacions. També investigadors espanyols de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Carlos III de Madrid, participen de les beques del DTL.

Alguns dels projectes que han sorgit del DTL són aplicacions que mostren als usuaris la informació que està essent enviada a tercers a través d’aplicacions mòbils o plugins de navegació que permeten als usuaris entendre quants diners guanyen les empreses que els desenvolupen amb la compartició de les nostres dades.

Per aquest any, el programa de beques del DTL ha seleccionat sis projectes finalistes d’entre un total de 45 procedents de 18 països. Cada projecte finalista rebrà una beca per import de 50.000 euros.

El Data Transparency Lab és un projecte que va néixer al Centre de R+D de Telefónica a Barcelona ara fa tres anys, quan es va detectar la necessitat d’aplegar els millors tecnòlegs, legisladors, representants de la indústria i investigadors del món que treballaran en la millora de la transparència i privacitat de les dades personals.

cof
cof

Hub d’innovació

Les dades són avui en dia l’actiu més important per a les empreses i saber gestionar-les i tractar-les adequadament és essencial per poder crear oportunitats de negoci. El DTL crea i ofereix eines per tal que els usuaris obtinguin de manera transparent informació sobre la gestió de les seves dades i les empreses puguin obtenir un rendiment de la seva informació dins de l’àmbit legal.

Impulsat per Telefónica com a hub d’innovació tecnològica basat en la investigació del més alt nivell, actualment també en formen part AT&T, Mozilla, MIT Connection Science i l’Institute National de Recherche en Informatique et Automatique (INRIA), la principal entitat d’investigació en intel·ligència artificial de França. La intenció del DTL és anar incrementant paulatinament el número d’empreses associades en aquest Consorci.

Des de la seva creació ha volgut connectar el millor talent del món per posar-lo a treballar en els reptes tecnològics que la verdadera transparència de dades requereix amb l’objectiu de generar una nova economia de dades i confiança.

El DTL és un exemple de l’esforç en innovació que Telefónica sempre ha desenvolupat a Catalunya, on compta amb més de 200 investigadors de 20 nacionalitats treballant a les seves instal·lacions en diferents projectes.

Conferència anual a Barcelona

 La conferència anual del Data Transparency Lab, que s’ha celebrat anteriorment en centres de talent com el Massachusetts Institute of Technology (MIT) o la Universitat de Columbia a Nova York, torna aquest any a Barcelona, que es converteix a partir d’ara en seu permanent d’aquest esdeveniment.

La propera edició, que tindrà lloc de l’11 al 13 de desembre, se celebrarà a l’auditori de Torre Telefónica Diagonal 00 i aplegarà prop de 200 participants, investigadors, empresaris i promotors de l’ús transparent de les dades. A la Conferència es presentaran els projectes que aquest any han rebut beca i els resultats i avenços de les investigacions posades en marxa ara fa un any.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació