Desenvolupament

Drivies ofereix un ranking de les províncies que condueixen més bé

grey_iconDijous, 25/05/17, 12:39h
 • Barcelona és una de les províncies on més es respecten els límits de velocitat

Drivies, l’app de Telefónica que mesura i analitza els trajectes dels usuaris per ajudar-los a millorar al volant, ha obtingut, gràcies al big data, diverses conclusions sobre la forma de conducció a les províncies i ciutats espanyoles.

Malgrat ser anònims, les dades agregades de conducció permeten conèixer tendències i patrons de conducció per províncies i ciutats. En qualsevol cas, Drivies garanteix completament la privacitat de les dades de conducció de cada usuari i només comparteix informació quan ho autoritza el client, en demanar una oferta a qualsevol de les 20 asseguradores amb les quals col·labora.

Així, segons les dades recollides per l’app des del seu llançament el juliol de 2015, un 57% dels usuaris que l’han fet servir milloren la conducció després de poques setmanes d’ús. Aquesta millora en els hàbits al volant es deriva de la reducció d’incidències en el trajecte.

Per províncies, destaquen per bona conducció els conductors de Guipúscoa, Sòria i València, en aquest ordre.

A més, Drivies ha obtingut alguna conclusió pel que fa a estils de conducció i hàbits al volant més concrets, entre els que cal destacar:

 • Conducció suau

Cuenca, Sòria i Ciudad Real són les províncies amb la conducció més suau, amb menys acceleracions i frenades durant la conducció.

 • Respectar la velocitat

Els excessos de velocitat són un dels principals penalitzadors a l’app. Les províncies més respectuoses amb aquest punt són Barcelona, Madrid i València.

 • Distracció

Fer servir el mòbil mentre es condueix és un mal hàbit que Drivies també té en compte a l’hora de valorar la conducció de l’usuari. Els conductors de Guipúscoa, Lugo i Biscaia són els que menys es distreuen amb els seus smartphones.

 • Eco-conducció

La conducció eficient i respectuosa amb el medi ambient també és important. Segons Drivies, els conductors de Jaén, Almeria i Córdoba són els més respectuosos amb el medi ambient.

Drivies: Big Data al servei dels conductors

En l’àmbit de la conducció, els usos i aplicacions de la recol·lecció massiva d’informació procedent dels sensors sense fils i els dispositius mòbils són gairebé il·limitats: des d’assistents de conducció en trànsit, vehicles connectats entre si, sistemes per evitar distraccions al volant, aparcament assistit… fins a la no tan llunyana conducció autònoma.

En aquest context, que evidencia l’auge del Big Data i el seu paper essencial en el món de l’automoció, es presenta Drivies: una app mòbil (disponible per a smartphones iOS i Android) que fa servir els sensors del telèfon per analitzar els hàbits de conducció de l’usuari i oferir-li informació útil per millorar els hàbits al volant. Entre altres coses, Drivies detecta:

 1. Excessos de velocitat
 2. Distraccions per ús del mòbil mentre es condueix
 3. Conducció brusca (acceleracions i frenades)

drivies-1

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

 • fb_icon
 • twitter_icon
 • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament