Territori

Els becats del programa ‘Podium’ de Telefónica participen en els XVIII Jocs Mediterranis

grey_iconDivendres, 22/06/18, 1:27h
  • 28 joves promeses de l’esport Olímpic impulsades pel programa ‘Podium’ participen en els jocs que se celebren a Tarragona.
  • Tres d’aquestes joves són esportistes catalanes que participen en disciplines de natació i tennis de taula

Avui comença la XVIII edició dels Jocs Mediterranis que se celebra fins a l’1 de juliol a Tarragona, on 4.000 esportistes de 26 nacionalitats diferents competeixen en 33 disciplines esportives. D’ells, 396 representen Espanya, i entre ells es troben 28 becats Podium.

Els 28 atletes estan distribuïts en 14 modalitats diferents: bàdminton, boxa, esgrima, gimnàstica, halterofília, judo, lluita, natació, taekwondo, tennis de taula, tir amb arc, tir olímpic, vela i vòlei platja.

África Zamorano (natació) i María Xao i Sofía Xuan (tennis de taula) són les tres joves catalanes que formen part del programa Podium i que participen en els Jocs Mediterranis. África Zamorano ha sigut campiona d’Espanya de natació el 2017 i, tot i ser una de les esportistes més joves del programa, ja va competir als Jocs Olímpics de Río 2016. A la disciplina de tennis de taula, María Xao destaca per haver sigut campiona d’Espanya dobles Absolut 2017 i Sofía Xao, també una de les becades més joves del programa juntament amb África Zamorano, ha sigut campiona de la Copa de la Reina el 2017.

Altres membres del programa Podium com Alejandro Camacho (boxa), Álvaro Ibañez (esgrima), Atenery Hernández i Irene Martínez (halterofília), Francisco Garrigós i Nicoloz Sherazadishvili (judo), Blanca Palmer (taekwondo) i Paula Grande (tir olímpic), han sigut campions d’Espanya en les seves respectives disciplines el 2017.

A piragüisme, la delegació espanyola l’encapçala l’ambaixador del programa Podium, Marcus Cooper, medallista olímpic amb un or en la seva modalitat de piragüisme k1 1.000 metres i exemple de l’èxit d’aquest Programa de Beques desenvolupat per Telefónica i el COE.

Programa Podium

Beques Podium és un programa que dóna suport a promeses olímpiques desenvolupat per Telefónica i el COE. El seu objectiu és impulsar a través de beques als talents esportius del país treballant amb ells dia a dia per facilitar-los el camí cap al seu somni: competir als Jocs Olímpics.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori