Territori

Fundación Telefónica i Fundació Catalunya La Pedrera presenten la primera gran exposició retrospectiva del fotògraf William Klein a Barcelona

  • L’exposició  ‘William Klein. Manifest’ mostra totes les facetes de Klein com a artista total – fotogràfica, pictòrica, gràfica i cinematogràfica- sovint desconegudes pel gran públic
  • L’estatunidenc és un dels referents més importants de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar aquest mitjà i va posar les bases d’una estètica moderna que continua vigent
  • L’exposició es podrà visitar a partir del 6 de març i fins al 5 de juliol a La Pedrera

William Klein (Nova York, 1928) és un dels últims referents vius de la fotografia contemporània. A finals dels anys cinquanta va revolucionar la història de la fotografia i va posar les bases d’una estètica moderna que segueix sent actual. Pioner de la fotografia de carrer, Klein va utilitzar la càmera sense sotmetre’s a cap norma, amb la qual cosa va contribuir a desmuntar les convencions, els usos i les maneres establertes fins aleshores en la fotografia. La Fundació Catalunya La Pedrera i la Fundación Telefónica presenten i produeixen ‘William Klein. Manifest’, la primera gran retrospectiva dedicada al fotògraf novaiorquès William Klein a Barcelona i que es podrà visitar fins al 5 de juliol a La Pedrera.

La Directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera Marta Lacambra ha declarat durant la roda de premsa d’avui que aquesta exposició “marcarà un abans i un després” i s’ha felicitat per la col·laboració amb la Fundació Telefònica, qui exposa a Madrid la darrera exposició produïda per la Fundació Catalunya La Pedrera dedicada al vídeo artista americà Bill Viola.

L’exposició ‘William Klein. Manifest’ es presenta a Barcelona, després del seu pas per Madrid a l’Espacio Fundación Telefónica, un recorregut per la carrera del fotògraf nord-americà afincat a París: des dels seus inicis als anys cinquanta amb les abstraccions fotogràfiques fins als contactes pintats, passant pels llibres de fotografia de referència de grans ciutats i el cinema i la imatge de moda.

‘William Klein Manifest’ està comissariada per Raphaëlle Stopin, crítica d’art i comissària independent, qui ha afegit durant la roda de premsa que aquesta exposició “és única per mostra documents inèdits com la maqueta del llibre Nova York creada i executiva íntegrament per William Klein”.

La mostra proposa unir tots els segments de l’obra pictòrica, fotogràfica, gràfica i cinematogràfica de Klein per a conèixer-lo com a artista total. La mostra reuneix més de 200 peces entre pintures, fotografies, documents —alguns inèdits—, pel·lícules, maquetes i prototips per mostrar les diferents, i sovint desconegudes, facetes d’un artista en el qual sovint només es pensa com a fotògraf.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori