Territori

El grup ‘Deco Pilot’ actuarà al Festival Cruïlla deprés de guanyar el premi de Movistar Artsy

grey_iconDivendres, 23/06/17, 1:11h

Movistar Artsy, la plataforma de mecenatge cultural de Movistar, ja compta amb nous guanyadors del seu premi #MusicaArtsy dirigit a grups musicals emergents. Cruïlla, el festival d’estiu de Barcelona, s’ha unit a la iniciativa una edició més per impulsar el talent musical català i la producció local.

Els guanyadors de la convocatòria han estat Deco Pilot i Agost, als quals Movistar Artsy premiarà amb 7.000 euros (a cadascun) destinats a la producció del seu disc i a la promoció del mateix. A més, gràcies a la col·laboració de Cruïlla, Deco Pilot tocarà en viu al festival, que se celebra del 7 al 9 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona, compartint cartell amb grups de la talla de Jamiroquai, Pet Shop Boys, Ryan Adams, The Prodigy o Two Door Cinema Club, entre d’altres.

El quartet Deco Pilot està format per Jose Julián López (veu), Juan López (guitarra), Daniel Csizmár (baix) i Pol Galadies (bateria). Deco Pilot és una banda de rock pop alternatiu formada a Liverpool a finals de la dècada del 2000 i influenciats per bandes com The Killers, The Bravery, U2 i Zoé. El grup actuarà el dissabte 8 de juliol a les 18:45 h a l’Escenari Movistar+ del festival.

D’altra banda, Agost és un trio barceloní unit per la passió pels instruments vintage, els pedals d’efectes i el soroll. El seu so és una barreja de guitarres que beuen del shoegaze, sintetitzadors i més “joguines” electròniques, harmonitzades amb unes veus reverberades.

En la darrera reunió, el jurat de Movistar Artsy, format per professionals independents del sector cultural, ha decidit també anunciar un nou guanyador del premi #FestivalArtsy: Loom Barcelona, al qual es premiarà amb 32.000 euros destinats a fer realitat el seu projecte.

La proposta de Loom ofereix als grups de joves creatius amb base a Barcelona un lloc en el qual expressar-se lliurement. Loom és una experiència immersiva, que submergeix el públic en un recorregut a través dels espais d’Utopia126. Es tracta d’un esdeveniment multidisciplinari, que involucra arts gràfiques, tecnologia i instal·lacions audiovisuals i arts d’espectacle, sempre amb un element interactiu entre les obres i el visitant. Mitjançant aquestes disciplines artístiques, s’introduiran tres conceptes a tres àrees diferents de l’espai: la distopia, la utopia i els somnis lúcids.

Es busquen joves realitzadors per al videoclip del nou single de El Último Vecino

Movistar Artsy ha llançat també un nou format de participació adreçat a estudiants i joves professionals del sector audiovisual amb l’objectiu d’impulsar el talent creatiu i la producció local.

El premi #VideoclipArtsy de la plataforma, que se suma als formats #MusicaArtsy i #FestivalArtsy, dotarà el guanyador amb 7.000 euros destinats a la realització del videoclip per a una banda nacional. A aquesta iniciativa s’hi ha sumat CANADA, la productora audiovisual de referència i segell de música independent. Fruit d’aquesta col·laboració, el guanyador de la propera convocatòria de #VideoclipArtsy tindrà l’oportunitat de realitzar el videoclip del nou single de El Último Vecino, banda barcelonina referent actual de l’indie nacional. El Último Vecino és un dels grups de CANADA Editorial, divisió discogràfica de la productora CANADA, responsable de la producció del vídeo creat i dirigit pel guanyador del concurs.

Aquest nou format de Movistar Artsy premia també el seu guanyador amb la difusió del projecte, que s’emetrà a Movistar+ a través del seu canal alternatiu i de qualitat, Movistar Xtra.

La convocatòria de recepció de propostes, dirigida a creadors a Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, estarà oberta fins al 15 de setembre al web http://artsy.movistar.es. La convocatòria  comptarà amb dues fases de participació; per superar la primera, els participants han de tenir prou suport a les xarxes socials per aconseguir 3.000 punts en un termini de 90 dies. A la següent fase, el jurat valorarà les propostes que hagin superat la primera fase per escollir el guanyador entre aquelles de més qualitat i originalitat.

Amb quatre anys de trajectòria, Movistar Artsy ja ha fet realitat 11 festivals i produït 3 discos de músics emergents.

Ganador_DECO PILOT

Ganador_Agost

Ganador_Loom

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori