Innovació

Informe Big Data i Turisme

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 1:13h

Imatge_destacada

Telefónica R+D i RocaSalvatella han presentat el primer informe sobre turisme elaborat a Espanya a partir de dades derivades de l’activitat digital, fet que es coneix com Big Data.

L’estudi Big Data i Turisme: Nous indicadors per a la gestió turística aporta una nova metodologia per analitzar i conèixer millor el sector turístic espanyol. L’anàlisi de grans paquets de dades anònims ofereix informació més detallada sobre l’usuari i les seves preferències, fet que obre un ventall de possibilitats per tal que les empreses puguin millorar els serveis que ofereixen i la gestió dels seus negocis.

Per realitzar l’informe de big data i turisme de Telefónica s’han creuat les dades de dues empreses diferents. Telefónica ha aportat informació sobre l’activitat dels mòbils estrangers que han fet servir la seva infraestructura i el BBVA ha facilitat els pagaments electrònics amb targetes estrangeres transmesos per la seva Xarxa de terminals a Madrid i Barcelona. 

Les conclusions extretes han estat generades a partir de dades anonimitzades, agregades i posteriorment extrapolades mitjançant un procés estadístic, fet que garanteix la seva completa dissociació. Aquesta metodologia garanteix la privacitat dels usuaris i impedeix que cap usuari pugui ser identificat.

 

Llegir informe complet

Veure el vídeo

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació