Innovació

Kenko Health Accelerator inicia el seu programa de l’acceleració amb 5 startups de salut digital

grey_iconDimarts, 24/04/18, 11:02h
 • Kenko Health Accelerator és un programa d’acceleració del que formen part Telefónica Open Future_, la Fundació Tecnocampus Mataró i Foundingers Group
 • Els projectes seleccionats desenvoluparan solucions d’innovació tecnològica de mHealth, we-platforms i wereable devices en els camps de diagnòstic, prevenció i control de tractaments
 • Les startups accelerades en aquesta primera edició, formaran part del programa fins al pròxim mes de juliol

Kenko Health Accelerator, l’acceleradora de startups promoguda per Telefónica Open Future_, la Fundació Tecnocampus Mataró i Foundingers Group, ha iniciat la seva primera edició destinada a l’acceleració de projectes que ofereixin solucions d’alt potencial de creixement en el camp de la salut digital.

Les startups que ja han començat el programa a Kenko D-Health i que estaran desenvolupant els seus projectes fins el pròxim mes de juliol són:

 • Hygeia Technologies: el seu projecte Supervision ofereix una aplicació destinada a la previsió de malalties visuals a nens pel mal ús de dispositius mòbils (tablets i smarthpones). L’objectiu de l’aplicació és que els usuaris, majoritàriament nens i adolescents, utilitzin els dispositius a la distància adequada i controlar el temps d’exposició per a evitar l’augment del risc de desenvolupar malalties visuals refractives: principalment miopia, fatiga ocular i ull sec.
 • Meditic Health: plataforma de telemedicina que possibilita la prestació de serveis mèdics personalitzats entre facultatius, pacients i organitzacions sanitàries ubicades a qualsevol part del món. Està enfocada a la gestió i l’aprovisionament de serveis mèdics a distància, eliminant barreres geogràfiques i de disponibilitat de l’especialista, aportant noves eines tecnològiques, de comunicació i de treball col·laboratiu entre els propis professionals i els pacients.
 • Brainally: Plataforma que pretén millorar la independència de nens amb trastorns de desenvolupament neurològic, tals com autisme, dèficit d’atenció, alcoholisme fetal o prematuritat extrema. BrainAlly digitalitza i personalitza l’assistència cognitiva (tractament, monitorització i prevenció) per a oferir ajuda a les famílies afectades d’una manera efectiva, innovadora i assequible gràcies a la neurociència, anàlisi de big data i la intel·ligència artificial.
 • Psycoco: L’App que vol escoltar i connectar pacients i psicòlegs. Gràcies al seu cercador avançat, on el client explica amb una breu fase el motiu de la seva consulta. Psycoco oferirà als psicòlegs que més s’adaptin a la seva situació personal. Psycoco vol ajudar als pacients a trencar el gel i a perdre la por, adaptant-los al format que més s’adeqüi a les necessitats de clients: visita física, trucada o vídeotrucada.
 • Omadrevida: Solució digial en la gestió de la cura de la salut infantil a hospitals, incrementant la seva eficiència i atenuant els riscos. El seu sistema de validació redueix el temps de serveis d’infermeria i millora la seguretat del pacient. El model comercial de OMadre és el model de subscripció BSB basat en la mida de l’hospital, la seva ubicació i la personalització del producte.

Durant els pròxims mesos, els emprenedors de les startups seleccionades comptaran amb el suport de mentors, formació i assessorament per una part de les empreses col·laboradores de la Kenko i amb el suport i l’assessorament dels professionals de Foundingers Group i de Tecnocampus. A més a més, tindran oficines gratuïtes al Hub Salut de l’edifici TCM6 del parc empresarial de Tecnocampus, en Mataró (Barcelona), i accés als recursos oferits per Telefónica Open Future_. El programa d’acceleració finalitzarà al juliol amb la celebració del Investor Day, esdeveniment on els emprenedors podran presentar el seu projecte davant els Business Angels, inversors i Venture Capital especialitzats.

Sobre Kenko Health Accelerator

Kenko Health Accelerator és un programa d’acceleració destinat a projectes d’alt potencial de creixement en el sector salut, promogut per Foundingers Group SL i la Fundació TecnoCampus. L’experiència individual dels socis i col·laboradors es trasllada a un programa d’acceleració de qualitat, especialitzat i adaptat a les necessitats de les startups participants a cada vertical. El programa compta amb edicions diferenciades i adaptades a 3 verticals: D-Health, Medical Devices i Biotech.

Foundingers Group SL és una companyia formada per 101 startups, Bemobile i Rafael Garcia Escarré. Són un grup d’emprenedors i reconeguts professionals amb una llarga trajectòria en la creació, inversió, gestió i direcció d’empreses, que comparteixen l’interès comú de potenciar les iniciatives de base tecnològica, ajudant-les en el seu creixement.

Sobre Tecnocampus Mataró

TecnoCampus és el parc de la innovació i dels emprenedors, que conforma un ecosistema que ofereix suport global a iniciatives innovadores des de les fases inicials fins la creació de startups, així com la posterior acceleració i consolidació amb accés a diferents programes i a una xarxa global de socis de negoci, experts i inversors. TecnoCampus és una aposta territorial clara per a l’acceleració de startups de valor afegit i per a la consolidació del teixit empresarial.

Sobre Telefónica Open Future_

Telefónica Open Future_ és una plataforma global dissenyada per a connectar a emprenedors, startups, inversors i socis públics i privats de tot el món per a captar oportunitats d’innovació i de negoci. El seu objectiu és donar suport al talent en totes les seves etapes de creixement mitjançant un model integral d’acceleració i de connexió amb organitzacions, inversors i empreses. El programa integra totes les iniciatives d’innovació oberta, emprenedoria i inversió del grup Telefónica (Think Big, Talentum Startups, Crowdworking, Wayra y Fons d’Innovació) mitjançant una xarxa global que s’obre a la incorporació de socis externs que vulguin desenvolupar a les seves pròpies estratègies d’emprenedoria i inversió, i connectar-les amb grans empreses. Més informació: https://www.openfuture.org

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

 • fb_icon
 • twitter_icon
 • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació