Territori

La I Llançadora d’Ocupació de Cornellà finalitza amb un 71% d’inserció laboral

grey_iconDilluns, 16/10/17, 11:40h

Després de cinc mesos en funcionament, la I Llançadora d’Ocupació de Cornellà arriba a la fi amb un balanç positiu i satisfactori, ja que 15 de les 21 persones desocupades que hi han participat han trobat feina en diferents sectors.

La I Llançadora d’Ocupació de Cornellà va començar a funcionar el maig com a innovador programa de lluita contra l’atur impulsat per Fundación Santa María la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Cornellà, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

21 persones desocupades, de diferents edats, nivells formatius i trajectòries laborals,  han participat de forma gratuïta en la iniciativa. Han realitzat diverses activitats per optimitzar la cerca de feina: dinàmiques d’intel·ligència emocional i comunicació, tallers de marca personal i cerca d’ocupació 2.0, simulació d’entrevistes, mapes d’ocupabilitat i visites a empreses.

Eina eficaç

Aquestes activitats han donat els seus fruits, ja que 15 dels 21 participants han trobat feina per compte aliè en diferents sectors, com ara la construcció, la jardineria, l’administració, la producció, l’hostaleria o la logística, entre altres.

La tècnica de Fundación Santa María la Real que ha coordinat la llançadora, Carolina Serrano, està satisfeta amb els resultats aconseguits en els cinc mesos, no només per la taxa d’inserció, si no especialment pel canvi d’actitud que han experimentat els participants. “Han aconseguit canviar la seva actitud. Han aconseguit gestionar amb molta més facilitat les eines necessàries per localitzar les ofertes i han millorat les habilitats a l’hora d’encarar les entrevistes”, detalla Carolina.

 “A més, hem de destacar la iniciativa i les ganes de treballar que han mostrat des del primer minut i la perseverança que han tingut com a equip, amb una visió global i solidària”, agrega.

Una nova oportunitat

El director de Fundació Telefónica Catalunya, Joan Cruz, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. “Una persona que entra en una llançadora en surt molt diferent de com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que brinda una oportunitat de millorar l’ocupabilitat a l’hora d’inserir-se al mercat laboral”.

Montserrat Pérez, Tinenta d’Alcalde d’Educació i Acció Cívica de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat destaca que les llançadores són un model a seguir en la lluita contra l’atur i per la integració laboral.” Les llançadores, tant per la metodologia com pel compromís de les parts, són un instrument molt eficaç per aconseguir feina. Es tracta de l’aliança de diferents institucions en un mateix projecte, amb la implicació dels professionals i les ganes dels usuaris. És un model d’aliança que a la nostra ciutat s’ha anat desenvolupant en diferents àmbits, especialment en l’Aliança cívica contra la pobresa i en l’Acord Social per una ciutat inclusiva i igualitària”.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori