Desenvolupament

La rutina connectada, una visita al Corporate Innovation Center

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:51h

Innovation_Center_Interior_DEF

Existeix un espai  que recrea un dia qualsevol de les nostres vides amb solucions de Telefónica que poden millorar-lo amb escreix des de diversos punts de vista: a casa, a la feina, quan sortim a comprar o hem de fer una visita al metge o fins i tot en els nostres tràfecs diaris pels carrers de la ciutat. És el Corporate Innovation Center de Torre Telefónica Diagonal 00.

Es tracta d’un innovador centre de demostracions per a empreses i visites institucionals situat a la seu de Telefónica a Catalunya i obert amb visita concertada per a tot aquell que ho sol·liciti.

Dediquem aquest espai a mostrar com la tecnologia, amb els serveis de Telefónica, ens acompanya en la reproducció d’un dia sencer de la nostra vida, trencant amb la tradicional tendència dels centres d’innovació d’ensenyar laboratoris de tecnologia que dificulten al visitant de veure’n l’aplicabilitat.

La representació de la nostra quotidianitat, com no pot ser d’altra forma, comença al ‘córner’ dedicat a la casa amb el que s’ha anomenat ‘llar connectada’, que és el primer dels cinc escenaris de l’Innovation Center on tot es regeix per la Internet de les Coses i on tots els objectes que tenim a casa estarien interconnectats. Aquest espai inclou solucions de seguretat, educació i entreteniment.

Un cop en sortim, ens trobem al carrer i el segon córner temàtic ens presenta la ciutat i les solucions tecnològiques que poden millorar la qualitat de vida dels seus habitants convertint-la en smart city en tots els termes possibles: mobilitat urbana, energia, medi ambient, economia i turisme, i també plataformes de gestió d’e-Govern.

D’aquí passem a l’oficina; un escenari que recrea un lloc de treball estàndard, amb les necessitats que genera per al treballador. És un espai dedicat a un entorn d’empresa, per a la qual la companyia ofereix una llarga llista de serveis i solucions que permetrà els seus treballadors d’accedir a qualsevol contingut, des de qualsevol lloc i fent servir qualsevol dispositiu.

No podem descartar que en algun moment del dia haguem d’anar a comprar. La botiga, o el que anomenem ‘espai intel·ligent’ o ‘costumer experience’, ens espera al seu córner amb l’objectiu que empreses i administracions construeixin una relació més propera amb l’usuari a través de tots els canals que els brinden les noves tecnologies.

I no oblidem un dels córners més importants a nivell social, dedicat a les solucions que Telefónica enfoca a la Salut i Assistència Social, serveis d’e-Health dedicats a l’atenció primària per a professionals i gestors del sector sanitari i assistencial; molts d’ells ja actius en el sector com a millora de les Solucions TIC Sanitàries, Teleassistència, Telemedicina i Accessibilitat.

Cada córner temàtic és el que permet al visitant, tant si és una administració pública, una empresa o bé un particular, d’experimentar i avaluar per sí mateix la solució que més bé s’adapti a les seves característiques i necessitats. Cadascun presenta un món d’oportunitats que bé mereixen ser detallades en articles com aquest que anirem publicant de forma periòdica amb les innovadores solucions per a cada sector.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament