Territori

Les sèries de Movistar+ generen a Catalunya 31 milions d’euros i més de 10.000 empleats

  • En dos anys i mig s’han rodat a Catalunya total o parcialment onze produccions de Movistar+ entre les que figuren sèries com Mira lo que has hecho, Matar al padre, El día de mañana, Vida perfecta o Merlí. Saper aude
  • Aquests rodatges han suposat la contractació directa de 1.800 professionals i 6.800 figurants, a més de la creació de més de 1.500 llocs de treball indirectes
  • Més de 300 localitzacions de Catalunya han estat elegides per aquestes produccions

Catalunya ha sigut escenari del rodatge total o parcial de fins a onze produccions originals de Movistar+, generant un impacte econòmic de 31 milions d’euros i 10.100 llocs de treball entre mitjans de 2017 i final de 2019.

En aquest període, s’han rodat a Catalunya íntegrament les tres temporades de Mira lo que has hecho, Matar al padre, El día de mañana i Merlí. Sapere aude. A més, Catalunya ha estat l’escenari principal de sèries com Vida perfecta i Los Espabilados, i parcial de Félix, de La Unidad i de la primera temporada de Velvet Colección.

Dels 10.100 llocs de treball generats, 1.800 corresponen a professionals directament implicats a les sèries: 540 actors, directors, guionistes i tècnics de diferents categories i especialitats (càsting, il·luminació, so, maquillatge, logística o localitzacions). A ells es sumen 6.800 figurants que han participat en l’ambientació de les escenes i 1.500 llocs de treballs indirectes generats.

La majoria dels equips d’aquestes sèries han estat dirigits per professionals catalans com Javier Ruiz Caldera, Cesc Gay, Marc Coll, Leticia Dolera, Menna Fité o Roger Gual, i entre els seus actors han figurat noms com Berto Romero, Carlos Cuevas, David Solans, Oriol Pla, Pere Ponce o Miki Esparbé, entre altres.

En total, el procés de rodatge d’aquests projectes s’ha prolongat durant 96 setmanes en les quals s’ha treballat en 304 localitzacions de Catalunya.

En aquest sentit, la sèrie que major nombre de localitzacions ha elegit a Catalunya és Vida perfecta, amb escenaris en 61 localitats. El día de mañana és la producció que ha comptat amb major equip, en emprar a més 300 tècnics durant 16 setmanes de rodatge al territori català. Per la seva part, Merlí. Sapere aude és el títol en què han participat un major nombre de figurants, més de 2.100, mentre que en la tercera temporada de Mira lo que has hecho han actuat més de 100 actors.

Així  mateix, s’ha comptat amb els serveis de més de 200 proveïdors locals per a portar a terme aquestes produccions a Catalunya.

Sèries premiades

Vida perfecta ha sigut una de les sèries més premiades de l’últim any; reconeguda pel públic i la crítica, va triomfar a CANNESERIES, on va assolir el Premi a la Millor Sèrie i el Premi Especial d’Interpretació per a les seves tres actrius, i també ha aconseguit dos Premis Feroz 2020: Millor Actor de Repartiment per a Enric Auquer, i Millor Sèrie de Comèdia. Per la seva part, El día de mañana, dirigida per Mariano Barroso, va ser premiada el 2018 amb dos Premis Ondas d’Interpretació per a dos protagonistes: Aura Garrido com a Millor Actriu i Oriol Pla com a Millor Actor.

També Mira lo que has hecho ha rebut el premio MiM a Millor Sèrie de Comèdia i el premi del públic al Festival Internacional de Cine de Múrcia, l’BAFF, i Félix ha estat reconeguda als Premis Zapping 2019 amb el premi Grups d’Anàlisi de Programes.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori