Territori

Primer premi de MOBILE4CHANGE direcció GIRONA. Transformant la societat

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:29h

Exhibició d’una altra de les bondats de la tecnologia: una iniciativa internacional que busca el desenvolupament d’aplicacions mòbils que aportin millores al nostre entorn i a la societat. Es tracta del concurs Mobile for Change, que ha posat en marxa Telefónica Educació Digital en col·laboració amb Qualcomm® Wireless Reach™ i amb el suport de la UNESCO.

Mobile4Change és un concurs d’apps en el qual els participants, tots ells amateurs, han desenvolupat diferents i innovadores aplicacions mòbils relacionades amb l’educació, l’emprenedoria, estils de vida saludable, l’art, la creativitat, la sostenibilitat ambiental, la seguretat pública, la inclusió social i amb l’empoderament de la dona.

En relació a la qualitat tècnica, celebrem que el primer premi en Categoria General ha anat a parar a mans de Juan Esporrín Palacios, un Project Manager i desenvolupador d’apps de Girona, que veurà promocionada la seva app en un esdeveniment internacional, on podrà aprendre dels millors i intercanviar experiències amb inversors internacionals. Aquesta app guanyadora rep el nom d’‘Alerta baches’, i permet la detecció d’aquestes irregularitats en calçades i carreteres a través de la participació col·laborativa dels usuaris. Mostra els sots localitzats per la comunitat en temps real, així com els punts registrats per veure les tendències mensuals, i els seus usuaris poden enviar noves incidències còmodament des del seu mòbil o permetre la detecció d’aquestes mentre condueixen enviant-se de forma automàtica la informació generada.

Han seguit al primer guardonat, el segon i tercer premiats en la seva mateixa categoria i els pertinents a les dues categories restants: Empoderament de la Dona i Menors de 25 anys.

La segona classificada en Categoria General ha estat la navarresa Integrall, una app capaç de detectar en temps real si una persona ha patit un accident de trànsit, i actua enviant una alerta als serveis d’emergències. I en tercer lloc l’app colombiana Q’ruta, per a l’ús del sistema de transports urbans de les ciutats mitjançant càlculs offline i guies visuals.

Dedicades a l’Empoderament de la Dona han guanyat l’app mexicana Neuroapp Suces, que geolocalitza la posició de la usuària, envia la seva ubicació, reconeix la seva veu i les possibles paraules secretes d’emergència, activant el seguiment en cas de segrest i sol·licitant ajuda via Whatsapp. En segon lloc ModoRosa, de Colòmbia, que recorda a la usuària la necessitat de dur a terme un autoexamen mensual exploratori amb la finalitat de detectar precoçment el càncer de mama. I en tercer lloc, l’app provinent del Perú, ‘NO más acoso’, que informa, recopila i analitza dades sobre l’assetjament sexual que moltes dones pateixen diàriament als carrers d’arreu del món.

La darrera categoria, Menors de 25 anys, ha premiat en primer lloc l’app ReinarApp, desenvolupada a Colòmbia, que permet ajudar els nens a distingir i conèixer els diferents regnes de la natura per mitjà de realitat augmentada i amb imatges en 3D dels éssers vius. La també colombiana SaludWeight en segon lloc, que registra, monitoritza i emmagatzema dades antropomètriques (tals com el pes, l’alçada o l’índex de massa corporal) per emetre una valoració a nivell nutricional. I la peruana DoseAlarm, solució que possibilita recordar la presa de medicaments a l’usuari.

El certamen ha comptat amb un total de 706 participants arribats de 39 països de quatre continents diferents: África, Amèrica, Àsia i Europa. La mitjana d’edat ha estat molt jove, entre els 20 i els 26 anys, i s’han pujat en total 65 apps a la plataforma, de la qual n’han estat seleccionades les 9 premiades.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori