Innovació

Què veu i sent un atleta competint al màxim nivell?

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:28h

La tecnologia de la startup FirstV1sion, creadora d’un sistema de captació i retransmissió d’imatges a través de l’equipació de l’esportista, permetrà al canal de televisió Teledeporte (TDP) emetre, per primera vegada a Espanya, imatges “des dels ulls de l’atleta” durant el Campionat d’Espanya d’Atletisme que se celebrarà a Castelló els dies 1 i 2 d’agost.

 

El sistema creat per FistsV1sion, que forma part del projecte Wayra a Barcelona -la acceleradora de Telefónica Open Future-, ha facilitat que per primera vegada en el món s’hagi traslladat a l’atletisme d’alta competició, la tecnològica que ja s’aplica en altres disciplines , com la Fórmula 1 o Moto GP, perquè l’espectador pugui apreciar que veu i sent un atleta competint al màxim nivell.

 

El sistema, instal·lat a la samarreta dels atletes, consisteix en la combinació d’una càmera d’alta definició amb un sistema de transmissió RF professional, oferint així als telespectadors imatges de qualitat professional des d’un angle completament nou. D’aquesta manera les repeticions i els moments esportius podran ser viscuts amb major intensitat i seran encara més emocionants i immersius. Firstv1sion inclou característiques addicionals com so i sensors biomètrics que completen el disseny i atrauran al públic com mai abans havia passat.

 

El Campionat d’Espanya d’atletisme que es disputa aquest cap de setmana a Castelló, on competiran els millors atletes espanyols, és l’avantsala del pròxim Mundial d’Atletisme que se celebrarà a Pequín. Les revolucionàries imatges captades per la càmera de Fistv1sion estaran disponibles a la majoria de les disciplines del campionat: velocitat, relleus, tanques, salts i llançaments.

 

Els primers atletes en provar la nova samarreta FirstV1sion durant els entrenaments han estat Eduard Viles, el velocista de Mediona i actual plusmarquista espanyol i 9è del món en 4x100m., I l’aragonès Alberto Gavaldá, que va ser medalla de plata en els mundials juvenils i campió d’Espanya de 200m. Tant Viles com Gavaldà fer servir aquesta tecnologia en el Campionat de Castelló.

 

Després d’intenses proves, la Federació Espanyola d’Atletisme ha aprovat l’ús en alta competició de la tecnologia de FirstV1sion en totes les disciplines, sent el proper Campionat d’Espanya la primera vegada en la història de l’atletisme mundial en la qual els espectadors poden gaudir de un punt de vista tan revolucionari.

 

Des del passat any, Telefónica és el primer inversor estratègic de First V1sion. També dos esportistes professionals com són Andrés Iniesta (FCBarcelona) i Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder) han mostrat el seu suport a la companyia convertint-se en socis i inversors. First V1sion ja ha collit els seus primers èxits amb diverses retransmissions en directe de Euroleague Basketball, incloent la Final Four, i altres partits com el Reial Madrid vs Barcelona.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació