Innovació

Recomanacions per allargar la vida de les bateries

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 1:11h

batII_def

Com ja vam comentar a l’article Per què les bateries dels smartphones duren tan poc?, les tecnologies de les bateries no progressen tan ràpidament com els microprocessadors, i el focus dels fabricants de bateries és el cost de producció més que l’eficiència en aquests moments. Però l’usuari sí que pot minimitzar els impactes que tenen les noves prestacions en la duració de la bateria.

La millor recomanació per allargar la vida de la bateria és desinstal•lar les apps que no es fan servir, algunes ja preinstal•lades al terminal, perquè podrien estar consumint bateria sense donar cap tipus de servei a l’usuari, especialment en smartphones de sistema operatiu Android. I és fonamental tancar totes les aplicacions quan no les fem servir perquè sinó segueixen actives a l’ombra.

Però també hi ha moltes altres mesures que pot adoptar cada usuari per allargar l’autonomia de les bateries. La lluentor de la pantalla, per exemple, és el principal consumidor de bateria, així que podem guanyar molts minuts d’ús reduint-la al mínim o activant-la de forma automàtica. També és molt útil desactivar els serveis de localització quan no són necessaris, així com les connexions GPS, Bluetooth, wi-fi, o 3G/4G quan no es faran servir, evitant que el mòbil estigui constantment buscant xarxes i, per tant, consumint energia inútilment.

D’altra banda, és recomanable escollir connexió wi-fi quan ens permeten fer-ho entre aquesta i 3G/4G. També hauríem d’evitar la sincronització automàtica de les bústies de correu, calendari, contactes i més aplicacions. També estirem l’autonomia desactivant les notificacions push (aquells avisos que alerten de nous missatges en xarxes socials o de qualsevol novetat a qualsevol altra aplicació) perquè consumeixen energia; així com el so de les notificacions o el teclat.

Malgrat tot, com que la majoria dels telèfons fan servir bateries de liti, els usuaris no tenen necessitat d’esperar a que estiguin absolutament esgotades abans de recarregar-les. Poden fer-ho quan vulguin, encara que recomanen que es completi un cicle un cop cada mes, que significa carregar-la al 100% i deixar que s’esgoti completament abans de tornar a començar una nova càrrega. El que sí que és perjudicial és el fet de mantenir-les carregant-se tota la nit; com solem fer gairebé obligats per la longevitat de poc més de dotze hores d’autonomia que ens donen, perquè no és bo que rebin energia una vegada completada la càrrega.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació