Innovació

SEAT i Telefónica arriben a un acord per potenciar la digitalització a la indústria de l’automòbil

grey_iconDilluns, 06/11/17, 12:28h

Luca de Meo, President de SEAT, i Luis Miguel Gilpérez, President de Telefónica España, han firmat avui un acord que busca potenciar una labor conjunta de les dues companyies en el desenvolupament d’iniciatives innovadores a la indústria de l’automòbil. El pacte aconseguit, que converteix Telefónica en proveïdor estratègic de TI de SEAT, s’emmarca en l’estratègia de SEAT de posicionar-se com a companyia referent en solucions de mobilitat connectada i digitalitzada.

En aquest sentit, l’acord entre companyies reflecteix la col·laboració en tres àrees principals de treball: l’ús compartit d’insights (informació extreta a partir de les dades anonimitzades i agregades) per dissenyar solucions optimitzades de mobilitat; l’aplicació de la connectivitat 5G al cotxe connectat i el desenvolupament de projectes de transformació digital dins del procés de fabricació de cotxes.

“Amb aquest acord, SEAT es consolida com a referent en la digitalització del sector. Comptar amb Telefónica com a soci estratègic ens permet fer un gran pas endavant en la nostra aposta per oferir solucions de mobilitat que facilitin la vida al conductor dins dels nostres vehicles” ha assegurat Luca de Meo, President de SEAT, que afegeix que “aquesta col·laboració també ens permetrà desenvolupar, a través de la tecnologia, projectes que impulsin els nostres processos de producció i de relació amb proveïdors”.

Telefónica, com a líder en transformació digital en el sector de l’automoció, aposta per col·laborar amb SEAT per desenvolupar solucions de negoci basades en LTE per a entorns d’Indústria 4.0. Així, Luis Miguel Gilpérez, President de Telefónica España, assenyala que “sense cap mena de dubte les noves tecnologies provocaran una autèntica revolució al sector de l’automoció, i a Telefónica volem ser el soci de referència que ajudi Seat a liderar aquesta nova etapa. Com influirà el Big Data i el Blockchain al sector, o com serà de determinant el 5G per al futur del cotxe autònom i connectat, són algunes de les innovacions que Telefónica i Seat conduiran plegats’.

Un dels punts destacats del conveni valora la implementació de les noves tecnologies per a les xarxes 5G  a l’ecosistema del cotxe connectat i el cotxe autònom. El desplegament de xarxes de cinquena generació de Telefónica oferirà un salt qualitatiu en la capacitat, qualitat, temps de latència i velocitat de les telecomunicacions, fet que permetrà crear noves experiències i escenaris d’ús del vehicle connectat. Sota aquest marc, ambdues companyies treballaran en diferents sessions d’innovació i tallers d’idees, amb la finalitat de proposar i valorar aplicacions d’aquesta tecnologia a l’automòbil. Les propostes que siguin identificades com a apostes de valor, seran testades mitjançant proves pilot en escenaris reals, zones concretes on Telefónica hagi desplegat aquestes noves capacitats.

Així mateix, la col·laboració contempla també el desenvolupament i implantació d’iniciatives d’Indústria 4.0 al procés de fabricació de vehicles. En aquest sentit, Telefónica i SEAT col·laboren en una prova de concepte basada en la tecnologia Blockchain per millorar la traçabilitat de peces dins de la cadena de subministrament de la fàbrica de Martorell. A més s’implementaran solucions i sistemes basats en IoT (Internet de les Coses) amb la intenció de millorar i agilitzar la gestió amb proveïdors i la relació entre els mateixos.

El conveni planteja a més la implementació d’eines i mecanismes conjunts que facilitin la recol·lecció, gestió i anàlisi de dades, -respectant sempre els principis de privacitat, confidencialitat i transparència cap als usuaris propietaris dels mateixos-. A més, ambdues empreses treballaran conjuntament per explorar els beneficis que pugui aportar el Big Data i l’ús compartit de dades en el disseny de noves propostes de mobilitat. En aquest sentit, es desenvoluparan solucions optimitzades de mobilitat per a ciutats i nuclis urbans que implementin gestions més intel·ligents de tràfic, pàrking  o d’altres serveis relacionats.

SEAT_Telefonica_02

SEAT_Telefonica_01

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació