Territori

TEDx Barcelona. Parlem d’educació al més alt nivell a Torre Telefónica

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 1:00h

imatge_interior_TEDxED

El proper dijous 22 de gener ens convertim en escenari de la primera edició de TEDx Barcelona, dedicada a l’educació. L’auditori de Torre Telefónica acollirà durant tota la jornada aquest programa d’esdeveniments auto organitzats amb la intenció que els participants visquin una experiència on impulsors i pensadors educatius d’alt nivell seran convidats a compartir el seu coneixement sobre la situació actual de l’educació, el seu futur i com millorar-la o disrompre-la.

Una de les organitzadores d’aquest esdeveniment és Nuria Oliver, directora científica a Telefónica R+D. Ella ja compta 20 anys investigant en projectes d’intel·ligència artificial amb l’objectiu que els ordinadors ens entenguin, fet que l’ha dut a analitzar la intel·ligència i l’aprenentatge humans. En aquest camí és fonamental per ella l’estudi de l’educació com a eina bàsica per fomentar l’aprenentatge.

Gràcies a la seva obstinació i a la de la resta d’organitzadors, l’auditori de Torre Telefónica allotjarà més de 15 experts del món acadèmic, empresarial i governamental amb experiències exitoses en projectes sobre educació emergent. Els participants són de l’alçada de Claudia Urrea, pionera en l’aplicació de projectes tecnològics en educació, o Volker Hirsch, president de l’start up d’anàlisi Cognisses.

El dijous viurem una jornada dedicada íntegrament a l’educació, diferent a d’altres esdeveniments per desenvolupar-se en un format lluny del que és tradicional, intentant no oblidar les xerrades magistrals però sí reduir-les obrint espais a la interacció dels participants. Només cal dir que tots els participants estan avisats que han de venir amb roba còmoda.

La jornada es dividirà en tres blocs de xerrades i performances:

Educació i valors, per tractar què transmetem als nostres fills i com desenvolupem el respecte, l’esperit d’equip i la col·laboració, englobant-hi també l’anàlisi sobre com canviar la perspectiva de gènere des de la infància. Tecnologia, que analitzarà el seu ús per resoldre els reptes educatius com el fet de proporcionar el millor contingut educatiu a les zones més remotes i les comunitats més desafavorides, garantint l’educació permanent i adaptant-la al ritme de cada individu. I Life as a journey, on es tractaran iniciatives educatives més enllà del context del batxillerat o la universitat, entenent que la mateixa vida és un escenari d’aprenentatge.

Un dia complet per idear com crear experiències significatives que puguin ser extensibles, reunint experts amb experiències exitoses que permetin accelerar ràpidament l’aprenentatge. Estudiarem com descentralitzar el procés de generació de continguts i veurem l’afectació i el rol de nous generadors de constants inputs, com ara els mòbils, en el desenvolupament de l’aprenentatge i la concentració.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori