Desenvolupament

Telefónica es consolida com a soci tecnològic de Saba

grey_iconDijous, 07/12/17, 10:22h

Telefónica i Saba han firmat un acord marc de col·laboració que converteix la Companyia en el soci tecnològic de referència de l’operador industrial de mobilitat urbana i gestor d’aparcaments, en els àmbits d’infraestructures i serveis associats relatius a Telecomunicacions i Sistemes d’informació pel període 2017-2021.

L’acord, que reedita i amplia l’existent entre ambdues companyies des de l’any 2013, ha estat subscrit a Barcelona pel conseller delegat de Saba, Josep Martínez Vila, i el director general de Telefónica a Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia, Kim Faura.

Aquest conveni possibilita a Saba beneficiar-se de tots els avenços tecnològics TIC que Telefónica posi a disposició del mercat, contribuint així a accelerar el seu procés de transformació digital, enfocada a millorar la mobilitat urbana sostenible i l’eficiència energètica amb una gestió beneficiosa a nivell social i mediambiental.

Així, Saba ha fet un gran salt qualitatiu l’últim any amb la introducció a les instal·lacions de sistemes de control i cobrament amb tecnologia QR i Ràdio Freqüència (RF), a més del llançament d’una nova web que ofereix la compra de productes 100% digitals. En la mateixa línia, la col·laboració amb Telefónica permet a Saba avançar en innovació i ampliar la gestió remota des del seu Centre de Control i Atenció al Client (CAC) al conjunt de països on opera la companyia, a més de la propera posada en marxa d’una solució tecnològica open data que permet aplicacions per a la millora de la gestió de la mobilitat urbana i col·laboracions amb institucions i empreses.

El director general de Telefónica ha explicat que “aquest acord assenta unes sòlides bases tecnològiques per a futures col·laboracions que puguin contribuir encara més, si és que és possible, a l’acceleració de l’expansió de l’activitat de Saba”.

D’altra banda, Josep Martínez Vila ha destacat “la importància d’aquestes aliances, com l’aconseguida amb una companyia de primer nivell com Telefónica, per tal de seguir enfortint nous models de negoci al voltant de la mobilitat i serveis de valor afegit per al client i les Administracions”.

El juliol de 2015 Saba va adjudicar a Telefónica el servei d’aprovisionament i explotació de les seves infraestructures de sistemes d’informació i de seguretat informàtica per al període comprès entre 2015 y 2017, que s’amplia ara fins a 2021. Aquest servei aporta la capacitat de resolució intel·ligent i autònoma de les necessitats dels usuaris corporatius i dels clients de Saba, una millora que només pot  esdevenir-se a causa de la prestació integral de les TIC per part de la Companyia.

Telefónica proporciona a Saba les comunicacions mòbils i les comunicacions fixes de veu i dades que donen servei a l’entorn corporatiu i suport a la gestió dels aparcaments des de 2013.

Josep Martínez Vila y Kim Faura

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Desenvolupament