Innovació

Telefónica i l’Ajuntament de Pineda de Mar valoren l’impacte de la primera Oficina Digital i Interactiva de Turisme

grey_iconDimarts, 24/10/17, 5:04h

Telefónica i  l’Ajuntament de Pineda de Mar han compartit aquest matí a la Jornada El turista és Digital_ l’impacte que ha suposat en la vida turística del municipi la nova Oficina de Turisme, la primera completament digital i interactiva de Catalunya. La valoració del nou equipament ha anat a càrrec de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme, Carme Aragonès; el director de Sector Públic i Serveis Digitals de Telefónica Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Regió de Múrcia, Bruno Vilarasau; i el responsable de Negocis Digitals de Telefónica Catalunya, Miguel Ángel Sastre.

Amb aquest projecte, Telefónica i l’Ajuntament de Pineda van posar en marxa, el passat mes d’abril, la primera Oficina de Turisme que ofereix una visita experiencial, dissenyada per tal que el visitant rebi una atenció excel·lent, diferenciada i d’avantguarda, amb un equipament d’última tecnologia creat i perfilat per Telefónica a partir d’un estudi de les necessitats específiques de la població.

Carme Aragonès, primera tinent d’alcalde de Pineda de Mar i regidora de Turisme, ha ressaltat que “l’aportació d’aquesta tecnologia d’avantguarda és un dels elements clau que situen Pineda al mapa dels municipis més innovadors de Catalunya i converteix l’atenció al turista en una experiència inoblidable. L’Oficina de Turisme s’ha convertit en un punt d’entreteniment per a tota la família, un recurs turístic en sí mateix”.

Bruno Vilarasau, director de Sector Públic i Serveis Digitals de Telefónica, ha convingut que “jornades com la d’avui ens permeten fer coneixedors i posar en mans del món municipal les noves tecnologies que fan la vida més senzilla al ciutadà i al visitant. El cas de Pineda de Mar, a més, és un clar exemple de com la digitalització ens permet simplificar processos i ser més eficients, alhora que acosta l’Ajuntament a la seva ciutadania”.

La jornada ha acollit també la nova proposta de Telefónica, Luca Tourism, l’eina a través de la qual els Ajuntaments podran obtenir dades reals respecte el turisme al municipi a partir de l’extracció de les dades agregades i anonimitzades procedents de la xarxa mòbil Movistar.

Amb aquestes dades i l’aplicació de models matemàtics s’obtenen perfils i patrons del comportament dels turistes i ciutadans locals; com ara el volum de persones, els llocs més visitats per dia i franja horària, o quin tipus de turista estranger és el que ens visita, amb segmentació per edat, gènere i poder adquisitiu, entre altres.

L’equip de científics de dades de Telefónica poden dur a terme anàlisis específiques i personalitzades per tal que els Ajuntaments puguin definir les estratègies i accions clau millorant, optimitzant i dinamitzant la seva proposta turística.

Tecnologia i elements innovadors i experiencials

La nova Oficina compta amb un Videowall de Pensaments; una gran pantalla dotada d’una càmera Kinect que detecta la imatge i els moviments dels visitants i els hi fa aparèixer globus de diàleg que els traslladen missatges sobre tot allò que ofereix Pineda. Aixecant una mà, el visitant pot modificar l’idioma amb el qual es mostren aquests pensaments; en català, castellà, anglès i francès.

El visitant també hi troba un faristol informatiu i de consulta que ofereix una agenda d’esdeveniments, llocs d’interès i serveis destacats, i que se situa sota una campana de so que emet una locució sincronitzada amb aquesta informació visual i interactiva, evitant cues i facilitant certa confidencialitat en les consultes.

A més, disposa d’un espai singular decorat per als infants, on els més petits poden pintar en una pantalla tàctil interactiva divertides làmines relacionades amb icones de Pineda que posteriorment poden enviar per correu electrònic a mode de postals.

En sortint, els més grans també poden seleccionar la seva postal virtual de Pineda i reenviar-la de forma electrònica a través del seu smartphone, així com publicar-la com un record de l’estada al municipi a través de les xarxes socials.

Es tracta d’una oficina d’elements vius i canviants que pretén aprendre de l’experiència i sensacions percebudes pel visitant, de manera que abans que aquest abandoni l’espai, pot emplenar una enquesta de satisfacció molt senzilla a través d’una tauleta col·locada a la sortida.

Telefónica ha elaborat tots els continguts que alimenten les pantalles. Tots els elements que conformen l’Oficina són intel·ligents, de manera que sempre estan actualitzats perquè els continguts de les pantalles es modifiquen automàticament.

cof

cof

sdr

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació