Territori

Telefónica impulsa el desplegament de fibra òptica a Sant Pol de Mar

grey_iconDimarts, 06/03/18, 4:21h

Telefónica i l’Ajuntament de Sant Pol de Mar estan impulsant el desplegament de fibra òptica al municipi. Aquest desplegament, que està previst que comenci al març, finalitzarà al setembre d’aquest mateix any quan la pràctica totalitat de les llars i empreses de Sant Pol disposaran de cobertura de fibra òptica. Aquest fet permetrà als ciutadans de Sant Pol accedir als nous serveis de fibra i amb això, a les aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació.

Per poder fer efectiu el desplegament, Telefónica ha estat duent a terme l’estudi tècnic des de desembre i actualment està recollint els permisos d’accés a les llars per tal de dotar-les d’aquesta tecnologia. El desplegament començarà al centre del municipi, el casc antic.

La fibra òptica esdevé una eina tecnològica necessària del segle XXI. Sant Pol de Mar, municipi proper a la ciutat de Barcelona, amb un teixit empresarial distribuït entre la zona urbana i el polígon industrial, ha manifestat la necessitat de millora de les comunicacions i infraestructures per ser més competitiu.

Des de l’Ajuntament i, més concretament, des de la regidoria de noves tecnologies, s’ha detectat aquesta necessitat d’avançar en matèria de millora de telecomunicacions i banda ampla a través de les visites a empreses del municipi, trobades i diversos estudis.

Beneficis de la fibra òptica

Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona l’any 2011. La inversió de Telefónica també té com a objectiu accelerar la inclusió digital i potenciar la incorporació de tots els ciutadans a la Societat de la Informació per millorar la qualitat de vida. Totes les característiques de la fibra òptica es poden consultar al web www.movistar.es.

L’extensió de la fibra òptica a tot Catalunya ha requerit un important esforç inversor per part de Telefónica, la qual cosa cobra especial rellevància en l’entorn econòmic actual. Aquest esforç ha suposat així mateix la creació de 2.000 llocs de treball molt qualificats en àrees com enginyeria i construcció de xarxa, i ha obert espai a projectistes, instal·ladors i comercials.

La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.

En l’àmbit domèstic, els 300 MB reals que ofereix la fibra permeten TV d’alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet.

La que ha construït Telefónica és una xarxa totalment nova que potencia tecnològicament el teixit empresarial de Catalunya, modernitza les formes de treballar facilitant l’acompliment quotidià a autònoms i pimes, presta millors serveis als ciutadans per accedir a totes les possibilitats del món digital i fa l’Administració més eficient i àgil.

No només la banda ampla fixa, sinó també la mòbil es beneficia de la xarxa de fibra, ja que més del 70% del tràfic de dades mòbils discorre a través d’aquesta connexió.

En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.

Fiber Optic Cable
Fiber Optic Cable

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori