Territori

Telefónica invertirà 6,3 milions d’euros a ampliar la cobertura de fibra òptica a les Illes Balears

grey_iconDimarts, 19/02/19, 10:58h
  • Del total d’inversió, 5,3 milions –dels quals 2,5 corresponen a una subvenció del Govern de les Illes Balears– permetran portar la fibra a 26 noves localitats, mentrestant que el milió d’euros restant es destinarà a millores de xarxa en zones on ja existeix aquesta tecnologia
  • La companyia escometrà aquesta inversió durant el 2019 i 2020 en projectes a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera
  • Telefónica aferma amb aquesta inversió el seu compromís amb Balears, estenent la presència de les xarxes ultraràpides i situant a les Illes en el lideratge de connectivitats de banda ampla

Telefónica invertirà durant aquest any i el pròxim un total de 6,3 milions d’euros en ampliar la cobertura de fibra òptica a les Illes Balears.

Del total d’inversió, 5,3 milions d’euros corresponen a projectes per a fer arribar aquesta tecnologia a 26 noves entitats de població, mentrestant que el milió restant millorarà la xarxa de banda ampla de molt alta velocitat en localitats de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

El Govern de les Illes Balears ha subvencionat amb 2,5 milions d’euros el projecte de Telefónica per a portar la fibra a aquestes noves entitats de població. La subvenció s’ha realitzat a través de la vicepresidència i conselleria d’Innovació, Investigació i Turisme, per mitjà de la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (Programes Operatius FEDER).

Les 26 entitats de població corresponen amb zones que no disposen de cobertura de xarxes d’accés de nova generació, ni plans per al seu desplegament en els pròxims tres anys, i no són elegibles, segons la convocatòria d’ajudes. Aquest projecte no seria possible sense el suport a la inversió que suposa aquesta iniciativa pública.

Ampliació de la fibra òptica

En paral·lel a aquest projecte, Telefónica invertirà gairebé un milió d’euros perquè la cobertura de fibra òptica arribi fins a 12.000 noves llars i negocis de diferents poblacions d’Illes Balears on aquest servei ja s’ofereix.

Amb la nova tecnologia que es desplegarà, es podrà posar a disposició del ciutadà i dels professionals una sèrie de nous serveis de comunicacions d’alta velocitat que redundaran en una millora de les seves condicions de vida i les seves expectatives econòmiques.

Compromís amb les Illes Balears

La inversió que executarà Telefònica aferma el seu compromís amb les Illes Balears, ja que situarà al territori balear en el lideratge de connectivitat de banda ampla almenys durant una dècada.

Aquest desplegament permetrà tenir una extensa presència amb xarxes ultraràpides en totes les illes, apropant als seus clients serveis que només estan disponibles amb fibra òptica, com la TV en Alta Definició i velocitats simètriques d’internet de 600 Mbps.

Des que va començar la implantació de fibra òptica, Telefónica ha invertit més de 230 milions d’euros en desplegar aquesta tecnologia a les Illes Balears, assolint que més del 80% de les llars de les illes estiguin connectades a la fibra òptica.

ANNEX: 26 NOVES ENTITATS DE POBLACIÓ INCLOSES EN EL PROJECTE DE DESPLEGAMENT SUBVENCIONAT PEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS

Alcúdia

Artà

Binissalem

Calvià

Campos

Deià

Felanitx

Formentera

Llucmajor

Manacor (cala Murada)

Manacor (S’Illot)

Manacor (Cala Anguila)

Manacor (Estany d’en Mas i Cala Mandia)

Manacor (Son Macià)

Mancor Vall

Marratxí

Pollença

Puigpunyent

Sant Antoni Portmany

Sencelles

Sant Josep Talaia

Sant Joan Labritja zona 1 i zona 2

Sant Llorenç des Cardassar zona 2

Santa Margalida

Ses Salines

Valldemossa i Ariany

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori