Innovació

Telefónica, pionera a incorporar quatre vehicles electrics a la seva flota professional d’operacions i xarxa a Barcelona

Luis Miguel Gilpérez, president de Telefónica España; Rocío Carrascosa, CEO d’Alphabet, i Jorge Tomé, director general de Peugeot, han presentat deu vehicles elèctrics que, a partir d’aquest mes, formen part de la flota professional d’Operacions i Xarxa de Movistar, la qual cosa situa a Telefónica al capdavant del seu sector en modernització de flotes.

En concret la companyia de rènting, gestió de flotes i mobilitat corporativa Alphabet proveirà a Telefónica, en una primera fase, de deu unitats Peugeot Partner Tepee elèctriques, quatre d’elles a Barcelona, el que suposarà un estalvi estimat d’emissions de 2,6 Tn CO2 per cada vehicle i any.

Aquests vehicles comercials de Peugeot, que ofereixen una autonomia de fins a 170 quilòmetres, combina els punts forts de la polivalent Partner Tepee, amb un espai interior ampli i modulable, amb els avantatges dels vehicles elèctrics, ja que la seva autonomia cobreix els usos i necessitats de la gran majoria dels automobilistes europeus, que recorren de mitjana diàriament menys de 60 kms.

Tot i que el model estarà disponible al mercat espanyol a partir de setembre, Telefónica podrà gaudir des d’aquest mateix mes d’aquestes Peugeot Partner Tepee elèctriques amb diversos avantatges respecte a altres models del segment, com un ampli maleter de fins a 3.000 litres, un ampli porta i una lluneta practicable exclusiva en la seva categoria per carregar fàcilment al maleter en qualsevol situació, o un sistema de control a distància des Smartphone, Tablet o ordinador en el qual programar la calefacció o climatitzador de l’habitacle, conèixer el nivell de càrrega de la bateria o estimar el temps de càrrega. A més, la seva manera de recàrrega ràpida amb energies de fonts renovables, permet arribar a un nivell del 80% en 30 minuts i multiplicar els trajectes diaris si fos necessari.

Tal com ha assenyalat Luis Miguel Gilpérez durant la signatura “aquesta decisió s’emmarca en el conjunt de mesures que Telefónica està adoptant per promoure l’eficiència energètica i reduir les emissions de gasos efecte hivernacle d’acord al compromís de la Companyia. A més, la incorporació del vehicle elèctric s’uneix a altres millores ja incorporades en la seguretat del conductor i de la càrrega com ara el sensor d’aparcament, el limitador de velocitat i el sistema de velocitat de creuer, tot això controlat des de la plataforma comercial de gestió de flotes de Movistar “

Per la seva banda, Rocío Carrascosa, CEO d’Alphabet, ha assenyalat que “des que el 2010 matriculáramos nostre primer elèctric, l’aposta de les companyies per aquest tipus de vehicles ha crescut de manera exponencial en els últims anys. Des Alphabet, acompanyem als nostres clients en l’adopció d’aquesta alternativa de mobilitat, que els permet estalviar, obtenir una imatge corporativa més responsable i garantir als usuaris l’accés i circulació urbans en escenaris ordinaris i extraordinaris de limitació. A més aquesta operació representa un exemple de com el rènting es consolida com una palanca en l’impuls de la mobilitat elèctrica a l’matricular el 2016 més d’un terç dels vehicles elèctrics a Espanya “.

Finalment, Jorge Tomé, director general Peugeot Espanya i Portugal, ha indicat que aquesta operació “suposa un nou exemple de la importància que comença a tenir l’energia elèctrica dins de les flotes mòbils de grans empreses nacionals i internacionals, i de la confiança que aquestes dipositen en Peugeot, un dels líders del sector gràcies a la berlina urbana Peugeot iOn, el nou scooter elèctric Peugeot GenZe, una àmplia gamma de bicicletes amb assistència elèctrica o el nou patinet elèctric Peugeot e-Kick, entre d’altres “.

Aquest acord es completa amb gairebé un centenar de furgonetes que proveirà també Alphabet i que Telefónica adquireix com a part del procés de renovació de la seva flota de vehicles. Són models de baix consum, que se sumen a altres 465 vehicles restants que Telefónica ha adquirit en la primera fase de la renovació.

TEF_CochesElectricos

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació