Innovació

thethings.iO revoluciona la ‘internet de les coses’

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:50h

theThings.iO_equip

En Marc Pous fa deu anys que treballa en l’anomenat Internet de les Coses (IoT) ‘connectant objectes i fent que parlin entre ells’. Així és com ell descriu el fet de connectar dispositius quotidians a Internet i a d’altres dispositius alhora. Ha connectat sofàs que han vibrat al ritme de la música del festival Sónar, gerres de cervesa que han calculat la quantitat de vegades que s’ha begut en una nit d’Oktoberfest a Múnich, guants de boxa que poden dir-nos la força amb la qual el puny llança cada cop i, a punta d’hivern, ha fet encendre llumetes de Nadal cada vegada que algú ha citat la seva empresa a Twitter en temps real.

Aquesta empresa és thethings.IO, acollida actualment a Barcelona per Wayra, l’acceleradora d’startups de Telefónica. El seu lema és ‘Tu crees coses xules. Nosaltres te les connectem a internet’. I és que amb 25 mil milions de “coses” que s’espera que es “connectin” el 2020, sembla que podem imaginar un futur proper de computació ubiqua, controlant els termòstats per Internet, bombetes, cadires i tots els objectes que puguem imaginar a casa nostra. Però la realitat no acompanya gens ni mica aquesta idea, que presenta moltes complicacions: per arribar a aquest escenari són necessàries aplicacions que aportin valor afegit als usuaris finals.

Connectar aquests objectes a Internet requereix plataformes al núvol que alhora els permeti interactuar amb d’altres objectes físics. Aquestes infraestructures permeten poder monitoritzar en temps real, gestionar, reprogramar o controlar remotament dispositius connectats a Internet.

En paraules de Pous, les companyies que desenvolupen un nou hardware han de dissenyar, crear prototips, produir-los i vendre’ls. El cas és que, per si no fos suficientment titànic l’esforç, una vegada tot llest, es veuen obligats a desenvolupar una plataforma al núvol per emmagatzemar les dades i desenvolupar una app per a mòbils, tot des de zero. Aquest darrer pas és el que ofereix thethings.iO. Què permet? Reduir dràsticament els temps i costos d’aquest procés, oferint als desenvolupadors, usuaris i a qualsevol empresa ja operativa, una major funcionalitat. Com? A través de la plataforma d’internet de les coses B2B allotjada al núvol que permet la interconnexió de totes les coses i que ofereix emmagatzematge de dades en temps real, tot tipus d’anàlisis de la base de dades generades pels objectes que interconnecta i manteniment de la interoperabilitat entre dispositius.

thrthings.IO_image

thethings.iO respon a la necessitat d’un servei que permeti als dispositius IoT no només comunicar-se, sinó també col·laborar. Per fer realitat el verdader potencial de la IoT, els desenvolupadors requereixen un accés unificat a tots els idiomes que es fan servir actualment perquè la interoperabilitat és la clau per a IoT i, segons Pous, si la història dels protocols de comunicació ha demostrat alguna cosa, és la dificultat d’establir un estàndard de la indústria mundial. L’objectiu és la “plena interoperabilitat”, fonamental per tal que diferents dispositius de diferents fabricants siguin capaços de “parlar” entre sí.

Així, aquesta empresa espera diferenciar-se de la resta d’startups que treballen en el món  de IoT, revolucionant el mercat amb un servei de hardware ‘lliure’ que funciona amb qualsevol dispositiu perquè s’adhereix a una arquitectura ‘dissenyada per a la creació d’aplicacions de la IoT i no només l’emmagatzematge de dades i construcció d’anàlisis a la part superior’ tal i com ho explica el CEO de thethings.iO.

Aquesta startup ha treballat amb diverses empreses del món de IoT, entre les que figura Telefónica, Econais, Oasys, més deu pilots que estan duent a terme i 2.000 desenvolupadors registrats fent servir la plataforma. Els seus servidors es troben actualment a Europa, però els components d’aquesta empresa pensen expandir-la als EEUU amb l’objectiu d’aconseguir la màxima rapidesa en les transferències de dades transatlàntiques.

Per a aquells desenvolupadors que vulguin aprofundir, poden disposar d’informació clicant aquí  i accedir al repositori amb codis d’exemple clicant aquí.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Innovació