Territori

Tuenti Urban Art Project apropa el circuit professional de l’art contemporani a les aules de la Universitat de Barcelona

grey_iconDijous, 28/09/17, 12:11h

El proper dia 2 d’octubre s’inaugura TUENTI URBAN ART PROJECT a la Universitat de Barcelona, una iniciativa impulsada per Tuenti, la companyia mòbil, amb el comissariat d’Urvanity Art. La finalitat d’aquest projecte és vincular el circuit professional de l’art urbà i els estudiants de Belles Arts de cinc universitats, així como donar a conèixer l’univers de creadors les propostes del quals tenen un fonament en l’expressió artística desenvolupada en l’àmbit urbà a partir dels anys 70, amb el propòsit d’oferir perspectives i obrir altres possibilitats creatives als estudiants.

Enric Sant plasmarà el seu particular univers sobre un mur de grans dimensions, en particular de 6×18 metres, a l’edifici Florensa de la Facultat de Belles Arts. L’artista  desenvoluparà la seva proposta del 2 al 6 d’octubre.

TUENTI URBAN ART PROJECT organitza el taller “Entorn urbà i espai públic” els dies 4 i 5, impartit per Dos Jotas als alumnes del Màster de Disseny Urbà: Art, Ciutat, Societat. El treball d’aquest artista se centra en la intervenció en espais urbans des de la crítica cultural i urbanística mitjançant l’apropiació i la reinterpretació dels elements que existeixen en el paissatge urbà.

El dimecres, 4 d’octubre, i el dijous, 5 d’octubre, la Sala d’Actes de la Facultat de Belles Arts acollirà el programa de xerrades, debat i presentacions al voltant de les pràctiques artístiques desenvolupades en l’àmbit urbà.

El dimecres a les 17h tindrà lloc l’acte institucional d’obertura a càrrec del Vicedegà de Cultura de la Facultat de Belles Arts, Dr. Manuel Aramendia Zuazu; la Responsable de màrqueting de Tuenti, Gema Perona; i per part d’Urvanity Art, l’Alberto Aguilar. A les 17.30h es presentarà als alumnes d’arts visuals la convocatòria Urvanity-Tuenti Nuevo Arte Contemporáneo 2018, un concurs que vol promoure el treball dels joves creadors en l’àmbit de la pràctica artística actual.

A continuació començarà, a les 18h, el Cicle Actors del Circuit Professional, amb les intervencions de Belén Palanco, periodista especialitzada en art, i Seleka, artista i codirector de Delimbo Gallery de Sevilla. La jornada es tancarà a les 19.30h amb la presentació de l’univers creatiu de l’artista Dos Jotas en el marc del Cicle Trajectòries.

El dijous 5 a les 17h es posarà en comú els resultats del taller “Entorn urbà i espai públic”, amb la participació de l’artista Dos Jotas i els alumnes participants en el taller. Després, a les 18h, tindrà lloc el panell de discussió “La importància del context en l’ activitat artística”, amb la Carmen Andreu-Lara, professora titular de la Facultad de Bellas Arte de Sevilla; l’Arcadi Poch, investigador en creativitat urbana; i el Juan Bautista Peiró, Catedràtico a la Facultat de Belles Arts Sant Carles de la Universitat Politècnica de València. El Cicle Trajectòries tancarà també la jornada a les 19.30h de la mà de l’artista Enric Sant, tot establint un diàleg amb el públic sobre l’obra realitzada al campus i el seu recorregut en el circuit professional.

TUENTI URBAN ART PROJECT

Tuenti, la companyia mòbil, s’alinea una vegada més amb l’art urbà, amb el que comparteix tant la co-creació com el fer les coses d’una manera distinta i l’expressió descarada y canviant. TUENTI URBAN ART PROJECT és l’exemple del compromís de Tuenti amb l’art urbà, sempre des d’una mirada professional i tot impulsant un espai per a la difusió de les noves generacions de creadors.

Les pròximes seus que acolliran la iniciativa TUENTI URBAN ART PROJECT són la Universidad de Murcia (16-20 d’octubre), la Universidad de Sevilla (6-10 de novembre), la Universidad de Zaragoza (20-24 de novembre) i la Universitat Politècnica de València (11-15 de desembre).

CONVOCATÒRIA URVANITY-TUENTI NUEVO ARTE CONTEMPORÁNEO 2018

Tuenti aposta per aquells estudiants que es troben a l’etapa de desenvolupament d’un univers creatiu singular a través de les arts visuals. Per això, organitza la primera convocàtoria del concurs Urvanity-Tuenti Nuevo Arte Contemporáneo 2018, amb l’objectiu de difondre el treball dels joves creadors en l’àmbit de la pràctica artística actual. Aquesta iniciativa vol convertir-se en un referent que relacioni l’activitat dels centres oficials que imparteixen estudis en matèria d’arts visuals amb el circuit professional de l’art contemporani.

Els guanyadors formaran part de la segona edició d’Urvanity, The International New Contemporary Art Fair, la qual tindrà lloc, entre el 21 i el 25 del mes de febrer de 2018 al COAM, durant la Setmana de l’Art de Madrid.

La convocatòria és oberta a tots els alumnes matriculats a qualsevol dels centres oficials del territori espanyol l’oferta dels quals comprengui les arts visuals. El termini d’inscripció serà del 26 de setembre de 2017 al 15 de gener de 2018, ambdós inclosos.

Tuenti Urban Art Project + logos (002)

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori