Territori

Vols submergir-te en l’Internet de les coses? Vine a viure Connected Beings

grey_iconDiumenge, 14/08/16, 12:53h

Connected Beings; així s’anomena la nova exposició que presenta avui el Mobile World Centre i que es podrà visitar fins al mes de juliol. Una mostra que celebra el nou cicle de connexió constant en el qual vivim immersos i on la tecnologia mòbil és, sens dubte, la protagonista.

L’exposició pretén col·locar on es mereix el potencial de la connectivitat aplicat a la rutina de les persones, les ciutats, les llars i el transport, posant en valor el que s’ha anomenat l’Internet de les coses. I és que anem pel camí de connectar tot allò que ens envolta i ens fa servei, transformant les nostres vides per tal de fer-les més fàcils. Per fer palès tot plegat, la mostra ens fa un recorregut a través dels usos actuals i futurs de la connectivitat aplicats al dia a dia a través de sis instal·lacions:

Per començar, podem fer un cop d’ull a ‘Connecting the Dots’, una instal·lació que reprodueix el viatge màquina a màquina que es dóna trilions de vegades cada dia entre els milions de dispositius connectats del planeta.

També es compta amb una instal·lació interactiva, la ‘Iotorama’, que ens ajuda a entendre de forma lúdica què és l’Internet de les coses i fa que ens qüestionem la manera amb què estem dissenyant el món futur a través de sis pantalles i un experiment web que connecta formes geomètriques com si unes fossin objectes, les altres dades i les altres la funció per la qual els objectes van ser dissenyats.

Podem veure-hi també la instal·lació que ens permetrà entendre com nosaltres, com a individus, podem crear un entorn on els objectes quotidians interactuïn amb les persones. S’anomena ‘Materials connectats’ i es divideix en tres parts: Els sons de la ciutat, on el visitant pot sentir la música que generen les diferents parts de Barcelona tocant les zones d’un mapa imprès amb tinta conductora que permet dissenyar circuits elèctrics sobre paper. La música a l’aire, on el visitant pot crear música amb una arpa de colors proveïda amb nanosensors que activen els diferents sons detectant la diferència de la temperatura ambient i la de la mà de l’usuari quan aquest l’acosta a la superfície de l’instrument. I la cortina de colors, de fibra òptica i LEDs, que amb una aplicació per a tablets o telèfons intel·ligents canvia de color i transforma l’ambient de la sala.

Una maqueta de ciutat en LEGO, la ‘Ciutat connectada’, que incorpora sensors propis d’una ciutat intel·ligent i mostra com la tecnologia usada per a l’Internet de les Coses millora els serveis i la qualitat de vida del ciutadà.

En aquesta exposició també s’hi obre un diàleg i declaracions d’un grup de persones que comparteixen amb el públic la seva forma de veure i viure el món que creix imparable de l’Internet de les coses. Aquesta situació es dóna al ‘Facing Connectivity’ on apareixen tres busts interactius de visionaris i un d’una nena.

I finalment, el Jardi.net, que ens obre pas a un pati interior amb sensors i dispositius que permeten que les plantes visquin automàticament, detectant els nivell d’humitat i lluminositat que requereixen per créixer.

Tot plegat acompanyat d’una selecció audiovisual amb contingut interactiu, per tal que el visitant s’endinsi de ple al món de l’Internet de les coses, facilitant-ne la comprensió i el gran valor i potencialitat amb què compta.

T'HA RESULTAT INTERESSANT? COMPARTEIX-HO EN

  • fb_icon
  • twitter_icon
  • linkdin_icon
icon_3Veure altres publicacions de Territori